e-Pasaport ihalesinde yalanlar havada uçuşuyor... Kim doğru söylüyor?
İçişleri ve Yerel Yönetimler Bakanlığı tarafından açılan e-pasaport ihalesine teklif veren <STRONG>Proline</STRONG> firmasıyla ilgili asılsız bilgiler, kamuoyunu yanlış yönlendiriyor.
Kıbrıs Postası Özel
Havadis gazetesinin dünkü sayısında e-pasaportla ilgili yayınlanan haberde, Proline adlı firmanın Türkiye'de şu anda uygulanmakta olan elektronik pasaport uygulamasını gerçekleştiren ve teknik destek sağlayan firma olduğu belirtildi.
Haberde, Proline'ın Türkiye'de pilot bölge olarak seçilen Bolu ilinde TÜBİTAK ile birlikte Türkiye Cumhuriyeti Elektronik Kimlik Kartı Projesi'ni yürüttüğü de ifade edildi.
TÜRKİYE'DEKİ E-PASAPORT UYGULAMASI PROLİNE'IN DEĞİL, EGA'NIN...
Kıbrıs Postası, konuyla ilgili araştırma yaparak gerçeklerin bu doğrultuda olmadığını belirledi. Kıbrıs Postası'nın elde ettiği bilgilere göre Türkiye'de uygulanmakta olan elektronik pasaport uygulamasını gerçekleştiren firma Proline değil, EGA... EGA şirketinin iş bitirme belgelerine de ulaşan Kıbrıs Postası, Proline'ın böyle bir çalışmada yer almadığını ortaya çıkardı.
PROLİNE, 12 AY BOYUNCA İHALE YASAĞINDA!
Öte yandan Proline şirketinin Bolu ilinde TÜBİTAK ile birlikte e-kimlik projesi yürüttüğü yönündeki bilgilerin de yanlış olduğu belirlendi. Proline firmasının e-kimlik projesini gerek teknik yetersizlik gerekse taahhüt ettiği zaman içerisinde tamamlamaması nedeniyle 12 ay boyunca ihale yasağına girdiği de belgeleriyle ortaya çıktı.
Kıbrıs Postası'nın elde ettiği bilgilere göre dünya çapında uygulanan e-kimlik uygulamasının mucidi Malezyalı şirket IRIS... EGA şirketinin büyük hissedarı Kunt Elektronik de, IRIS şirketinin Türkiye temsilciliği görevini yürütüyor.
Havadis'in haberi:

Proline adlı şirketin ihalelerden yasaklanma kararı

EGA şirketine ait belgeler...






İlgili haberler
e - pasaport ihalesiyle ilgili haberler kafaları karıştırıyor!
Yorumlar
Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.