İÇ HABERLER
okuma süresi: 3 dak.

Mustafa Şener: "Siyasi statükonun değişmesi gerek"

Mustafa Şener: "Siyasi statükonun değişmesi gerek"

Türk Ocağı Limasol (TOL) Spor Klubü Başkanı Avukat Mustafa Şener yaptığı açıklamada siyasi statükonun değişmesi gerekliliğine değindi ve Türkiye Cumhuriyeti ile Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti arasındaki ilişkinin sosyal, laik, hukuk devleti ilkesine dayandırmanın gerekliliğinin altını çizdi.

Yayın Tarihi: 08/10/12 20:05
okuma süresi: 3 dak.
Mustafa Şener: "Siyasi statükonun değişmesi gerek"
A- A A+

Türk Ocağı Limasol (TOL) Spor Klubü Başkanı Avukat Mustafa Şener sözlerine şöyle devam etti; yaşadığımız topraklarda aydınlık yarınlar için siyasi statükonun artık değişmesi gerekmektedir. Konularında eğitimli genç ve dinamik, Kıbrıs Türkü'nün menfaati için çalışacak yeni yüzlerin siyasette ve ülke yönetiminde yer alması gerektiği, değişimin ve gelişimin artık kaçınılmaz olduğu inanç ve düşüncesindeyim.

Bu inanç ve düşünce bugün Türkiye Cumhuriyeti'nin iktidar partisine yerleşmiştir keza Türkiye Cumhuriyeti bu inanç ve düşünce ile son on yılda kendi topraklarında ve uluslararası arenada artık eskisinden daha güçlü ve söz sahibidir. Kimi, yapılanları beğenir kimi ise beğenmez ama bir gerçek var ki Türkiye Cumhuriyeti Kasım 2002 den sonra Ak Parti İktidarı ile değişim ve gelişimin kapılarının sonuna kadar aralamıştır.

Kıbrıs Türkü, teknoloji sayesinde artık dünya ile entegre iken siyasette taş devrini yaşamayı hak etmiyor. Yakın Komşumuz, Anavatanımız ve uluslararası anlaşmalara göre garantör devlet Türkiye Cumhuriyeti ile devam eden kardeşlik bağlarımızı demokratik, sosyal laik hukuk devleti ilkesi ışığında dışta ve içte hem ekonomik hemde siyasetten güçlendirmek ise Kıbrıs Türkünün faydasına olacaktır.

Geçmişte kalan bir zihniyetle temsile dur demenin zamanı geldi ve geçiyor. Eski yüzlerin olmadığı, oy uğruna siyasetin yapılmadığı ve halkı gerçek anlamı ile temsil edenlerin var olacağı, dinamik çalışkan ve konularında ehil yeni yüzler ile birlikte genç nesillerin söz sahibi olacağı bir yönetim ve meclis istiyoruz.

Şener, Kıbrıs Türkü'nün kendi ayakları üzerinde durup, ekonomik özgürlüğünü kazanmasının yolunun bu oduğunu ve bu konuda toplum bireylerinin bireysel çıkarları bir kenara bırakıp, gelecek güzel günler için üzerlerine düşen fedakarlığı yapmaları gerektiğini belirtti.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.