TÜRKİYE
okuma süresi: 2 dak.

ANAP'ta 'birleşme' kongresi

ANAP'ta 'birleşme' kongresi

Anavatan Partisi 10. Olağan Büyük Kongresi, çalışmalarına başladı.

Yayın Tarihi: 31/10/09 12:12
okuma süresi: 2 dak.
ANAP'ta 'birleşme' kongresi
A- A A+

Anavatan Partisi 10. Olağan Büyük Kongresi, çalışmalarına başladı.

Atatürk Spor Salonu'ndaki kongrede, divan başkanlığına Anavatan Genel Başkan Yardımcısı Vekili Mustafa Uğur Ener seçildi.

ANAVATAN Genel Başkan Yardımcısı Cenk Tunçsiper, açılış konuşmasında, kongreyle birlikte tarihi bir an yaşandığını söyledi.

Kongrede, iki kardeş partinin birleşmesine şahit olunacağını ifade eden Tunçsiper, ''Değerli emekçiler, sizin için bütünleşiyor, sizin için geliyoruz'' dedi.

Kongrede ilk olarak Demokrat Partinin Adnan Menderes ile başlayan ve bugüne kadar devam eden çalışmalarıyla ilgili sinevizyon gösterimi yapıldı.

Anavatan Partisi'nin, Demokrat Parti ile birleşme kararı alması beklenen ve ''Türkiye Birleşiyor'' sloganıyla yapılan kongre salonda, eski cumhurbaşkanları Turgut Özal ve Süleyman Demirel'in yan yana fotoğraflarının bulunduğu dev poster asıldı.

Konuşmaların yapılacağı platformun arkasında ise ANAVATAN Genel Başkanı Salih Uzun ile DP Genel Başkanı Hüsamettin Cindoruk'un fotoğrafları yer aldı. Salonda, sık sık ''Kaç yıl geçti aradan ayrı ayrı'' ile ''Memleketim'' adlı şarkı seslendirildi.

Salonda, ''Lafa gelince çok, işe gelince yok'', ''İşsizlik yakıyor, hükümet bakıyor'', ''Kutuplaşan Türkiye'nin kucaklaşan partisi'', ''Çaresizliğin çaresi millettir'', ''Onlar ayrıştırır, biz birleştiririz'', ''Merkezde birlik, ülkede dirlik'', ''At gibi koşup, arı gibi sokacağız'' yazılı pankartlar dikkati çekti.

Kongrede, partinin DP ile birleşmesi amacıyla tüzel kişiliğinin sona ermesi delegelerin oyuna sunulacak.

ANAVATAN 10. Olağan Kongresi'nin ardından toplanacak DP'nin 6. Olağanüstü Büyük Kongresi'nde delegeler, iki partinin DP adı altında birleşmesi için oy kullanacak.

A.A.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.