TÜRKİYE
okuma süresi: 3 dak.

KKTC Aksalkalı Oktay Öksüzoğlu, 20 Temmuz etkinlikleri kapsamında Kayseri'de temaslarda bulundu

KKTC Aksalkalı Oktay Öksüzoğlu, 20 Temmuz etkinlikleri kapsamında Kayseri'de temaslarda bulundu

Türk Devletleri Teşkilatı KKTC Aksakalı Oktay Öksüzoğlu, 20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı etkinlikleri kapsamında ziyaret ettiği Kayseri'de konferanslar verdi. Kıbrıs gazileriyle bir araya gelen Öksüzoğlu, "Kıbrıs Türklerinin Kurtuluş Destanı" belgeseli ile kitabının tüm haklarını Talas Belediyesi'ne devretti.

Yayın Tarihi: 23/07/26 16:29
okuma süresi: 3 dak.
KKTC Aksalkalı Oktay Öksüzoğlu, 20 Temmuz etkinlikleri kapsamında Kayseri'de temaslarda bulundu
A- A A+

Türk Devletleri Teşkilatı Aksakallar Konseyi KKTC Aksakalı Oktay Öksüzoğlu, Kayseri Talas Belediyesi’nin davetlisi olarak, 20-22 Temmuz tarihlerinde ziyaret ettiği Kayseri’de, 20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı 52. yıl etkinliklerinde, şeref misafiri olarak yer aldı.

Kayseri Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın’ı makamında ziyaret eden Öksüzoğlu, kendilerine “Kıbrıs Türklerinin Kurtuluş Destanı belgeseli ile kitabının bütün haklarını devretti. İlgili belgelerin imzalanması sırasında yaptığı konuşmada Öksüzoğlu bu kararının nedenlerini açıklarken, Kayseri’den havalanan komandoların 1974 Mutlu barış harekatının zaferle sonuçlanmasına büyük katkılarda bulunduklarını hatırlattı. Bu nedenle Kıbrıs Türklerinin Kurtuluş Destanı eserinin haklarını Kayseri Talas Belediyesine devretmekten büyük mutluluk duyduğunu ifade etti.

KAYSERİ BİRİNCİ TUGAY KOMUTANLIĞI'NDA KONFERANS 

KKTC Aksakalı Oktay Öksüzoğlu Talas Belediyesi Başkan Yardımcısı Erman Ağman, Belediye Kültür Dairesi Başkanı Önder Topaktaş, Kayseri Kıbrıs Gazileri Dernek başkanı ve yönetim kurulu üyeleriyle birlikte, Kayseri Birinci Komando komutanı Mesut Koçak’a ziyarette bulundu.

Öksüzoğlu, burada 20 Temmuz 1974 Mutlu Barış ve Özgürlük Bayramı’nın Kıbrıs Türkü, Anavatan Türkiye ve bütün Türk Dünyası için, anlam ve önemi konusunda bir konferans verdi.

KIBRIS GAZİLERİYLE SOHBET TOPLANTISI

Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, Kayseri Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın ile Kayseri Kıbrıs Gazileri Derneğinin başkan ve üyelerinin katıldığı toplantıda Şeref Misafiri olarak konuşan Oktay Öksüzoğlu, “Kıbrıs Türk Barış Harekatı’nın zaferle sonuçlanmasına katkıda bulunan Kayserili gazilerle, tüm şehitlerimize Kıbrıs Türk halkının şükran duygularımı ifade ediyorum” dedi.

Aynı toplantıda Talas Belediyesince basımı gerçekleştirilen Kayseri Kıbrıs Gazilerinin savaş öykülerini anlatan kitabın ikinci cildi de tanıtıldı. Gece Oktay Öksüzoğlu’nun “20 Temmuz Güneşi” isimli okumasıyla sonlandı.

KÜLTÜR VE TURİZM BAKANLIĞI KAYSERİ KÜLTÜR SALONUNDA KONFERANS

Oktay Öksüzoğlu’nun Kayseri’deki son etkinliği, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi. Kayseri Kıbrıs Gazileriyle, ailelerinin ve öğrencilerin doldurduğu konferansta Oktay Öksüzoğlu Kıbrıs Türklerinin Kurtuluş Mücadelesi’ni anlattı. Konferans Öksüzoğlu’nun Türk Dünyası dilde, fikirde, işte birlik şiir yarışmasında ödül kazanan Kıbrıs Türklerinin Kurtuluş Destanı’ndan uyarlanan kısa film gösterisiyle tamamlandı.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.