TÜRKİYE
okuma süresi: 2 dak.

Anthimos: "Atina'da cami istiyorsanız Ayasofya'yı ibadete açın"

Anthimos: "Atina'da cami istiyorsanız Ayasofya'yı ibadete açın"

Selanik Metropoliti Anthimos, Atina veya Selanik'te cami yapılmasına karşı Ayasofya ve Heybeli ile ilgili önşartlar koştu.

Yayın Tarihi: 11/07/12 08:30
okuma süresi: 2 dak.
Anthimos: "Atina'da cami istiyorsanız Ayasofya'yı ibadete açın"
A- A A+

İki büyük Yunan şehrinde cami inşasına şiddetle karşı çıkan, aşırı görüşleri ile bilinen Anthimos bir internet sitesine yaptığı açıklamada "Eğer Heybeli Ruhban Okulu açılırsa ve İstanbul'u ziyaret eden Hıristiyanlar için Ayasofya'da yılda 2-3 kez ayin yapılırsa, sadece o zaman, cami yapılmasına izin vereceğiz" ifadesini kullandı.

Anthimos ayrıca "Türkiye'de, Yunanistan'da cami inşasını isteyenler çok, bu bizi dehşete düşürüyor" şeklinde konuştu. Selanik'te cami inşa edeceğini vaad eden belediye başkanı Yanis Boutaris'e en büyük engeli Anthimos yaratıyor. Camisiz tek Avrupa başkenti Atina'ya cami inşası ise son 12 yıldır çeşitli Yunan hükümetlerinin vaatlerine ve parlamentoda oylanan projelere rağmen yine "donduruldu".

Atina'ya cami yapılması gereksinimini, Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez geçen hafta Fener Rum patrikhanesine yaptığı tarihi ziyarette, Patrik Bartholomeos ile görüşmesinde gündeme getirmişti.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.