Lüksemburg'un ilk eşcinsel Başbakanı Xavier Bettel, görevine başladı
Lüksemburg'da 18 yıllık Jean-Claude Junker dönemi sona erdi. Lüksemburg'un ilk eşcinsel Başbakanı Xavier Bettel, yemin ederek görevine başladı.
Çiçeği burnunda Başbakanı tebrik eden Almanya Başbakanı Angela Merkel, "Almanya ve Lüksemburg dostane bir komşuluk ve güvenilir bir ortaklıkla birbirine bağlı. Sadece siyasi değil, ekonomik, kültürel ve toplumsal alanlarda da ilişkilerimiz sıkı ve çok çeşitli" ifadesini kullanan Merkel, iki ülke arasındaki işbirliğini daha da derinleştirmekten memnuniyet duyacağının altını çizdi.
Düne kadar başkent Lüksemburg'un Belediye Başkanlığı görevini yürüten 40 yaşındaki Bettel, 19 yıl görev süresi ile Avrupa'da bu görevi en uzun süre yürüten Belediye Başkanı unvanını elinde bulunduruyor.
Yeni kabinede sosyalist Jean Asselborn Dışişleri Bakanlığı görevini yürütmeye devam edecek. Maliye Bakanlığı'na ise liberal politikacı Pierre Gramegna getirildi.
Yorumlar
Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.