DÜNYA
okuma süresi: 1 dak.

Almanya'da 116 metre yükseklikteki kule yıkıldı

Almanya'da 116 metre yükseklikteki kule yıkıldı

Almanya'nın Frankfurt kentinde bulunan ve Avrupa'nın en yüksek yapısı olan üniversite kulesi kontrollü şekilde yıkıldı.

Yayın Tarihi: 02/02/14 19:27
okuma süresi: 1 dak.
Almanya'da 116 metre yükseklikteki kule yıkıldı
A- A A+

Frankfurt'ta 116 metre yüksekliğinde olan Frankfurt Üniversitesi Kulesi, Eduard Reisch koordinatörlüğündeki ekip tarafından bir kaç saniye içinde kontrollü şekilde patlayıcı kullanılarak yıkıldı. Avrupa'da bugüne yıkılan en yüksek yapı olan söz konusu kulenin yıkımı için bir ton patlayıcı kullanıldığı bildirildi.

Polis yetkilisi, kontrollü yıkımda sorun çıkmadığını ancak yakında bir otelin 3 camının hasar gördüğünü belirtti.

Şehir merkezinde bulunan binanın yıkımında 500'den fazla yardım ekipleri katıldığı ve 25 bin den fazla kişi tarafından izlendiği kaydedildi.

Yıkımın ardından boş kalan alanda 100 ve 140 metre yüksekliğinde iki yeni gökdelen yapılacağı bildirildi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.