ABD ve Kanada, Nafta'nın yerini alacak yeni ticaret anlaşmasında son anda uzlaştı
ABD, Kanada ve Meksika arasındaki ticareti düzenleyen Kuzey Amerika Serbest Ticaret Anlaşması'nın (Nafta) yenilenmesi konusunda ABD ve Kanada son anda uzlaşıya vardı.
ABD Başkanı Donald Trump, 24 yıldır yürürlükte olan anlaşmanın "adil olmadığı" gerekçesiyle değiştirilmesini istiyordu. Trump yönetimi Kanada'ya anlaşmaya varılması için Pazar akşamına kadar süre tanımıştı.
Mutabakata varılan anlaşmanın, ABD'nin Kanada'nın mandıra pazarına daha çok erişim sağladığı ve Kanada'nın ABD'ye yaptığı otomobil ihracatına sınırlama getirdiği belirtiliyor. Ancak anlaşmaya dair daha fazla detay verilmedi.
Müzakere heyetlerinin açıklamasında "Bugün Kanada ve ABD, Meksika'nın da yanında 21. yüzyıla uygun ve modernleştirilmiş yeni bir ticaret anlaşması üzerinde uzlaştı" denildi.
Anlaşmanın "işçilere, çiftçilere ve iş sahiplerine daha serbest bir pazar, adil bir ticaret ve bölgede güçlü ekonomik büyüme sağlayacağı" ifade edildi.
Yorumlar
Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.