ABD’deki DMV bölgesinde Covid-19 vaka sayısı bir haftada iki kat arttı
ABD'de "DMV" bölgesi olarak da bilinen başkent Washington, Maryland ve Virginia eyaletlerindeki yeni tip koronavirüs (Covid-19) pozitif vaka sayısının son bir haftada 2 kat artarak 20 bine ulaştığı bildirildi.
ABD'de, Maryland, Virginia ve Washington'a ait sağlık müdürlüklerinin Covid-19 vakalarına ilişkin yaptığı açıklamada, vaka sayısındaki yüksek artış dikkati çekti.
Açıklamalarda, üç bölgedeki Covid-19 vakalarının son bir haftada iki kat arttığı vurgulanırken pozitif vaka sayısının 20 bine, ölüm sayısının ise 750'ye ulaştığı kaydedildi.
Salgınla mücadele kapsamında "Evde kal" talimatı verilen her üç bölgede, işsizlik oranında artış gözlemlenirken geçen haftadan bu yana 177 bin 450 kişinin işsizlik yardımına başvurduğu belirtildi.
Ofis, restoran ve gerekli olmayan tüm iş yerlerinin kapatılmasını içeren sosyal mesafe tedbirlerinin uygulanmaya başladığı DMV bölgesinde, geçen aydan bu yana toplam işsizlik başvurularının 390 bine ulaştığı bilgisi paylaşıldı.
Yorumlar
Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.