Yunanistan'da ırkçılık karşıtı gösteri
Yunanistan'ın başkenti Atina'da ve Selanik kentinde ırkçılık karşıtı gösteriler düzenlendi.
Yunanistan'ın başkenti Atina'da ve Selanik kentinde ırkçılık karşıtı gösteriler düzenlendi.
Kent merkezindeki "Omonia" Meydanı'nda toplanan gruplar, "Göçmenlerin haklarının korunması", "Kaçak ve legal göçmen ayrımının kalkması" ve "Yunanistan'da doğan tüm göçmen çocuklarına Yunan tabiyetinin verilmesinin" talep edildiği sloganlar attılar.
Yasal göçmenlere haklarının adeta "Damlalıkla" verildiğini, kaçak göçmenlerin ise sınır dışı edilme korkusuyla karşı karşıya olduklarını kaydeden gruplar, göçmenlerin ülkede kalma ve çalışma izni alma konusunda da zorluklar yaşadıklarını vurguladılar.
Grup, Yunanistan Parlamentosu'nun da bulunduğu Sindagma Meydanı'nda son bulan bir protesto yürüyüşü yaptı.
Öte yandan, Selanik kentinde de benzeri bir protesto gösterisi düzenlendiği bildirildi.
Başkent Atina'da geçtiğimiz hafta sonu düzenlenen ırkçılık karşıtı gösteride, protestocu gruba göçmen karşıtları saldırmıştı.
Gruplar arasında yaşanan arbedede 2 kişi yaralanmış, 40'a yakın kişi ise gözaltına alınmıştı.
A.A.
Yorumlar
Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.