Google: Rusya, 2022'de Ukrayna'ya karşı ‘sürekli bir dijital saldırı’ başlattı
ABD'li teknoloji şirketlerinden Google yeni raporunda, Rus devlet destekli bilgisayar korsanlarının Rusya'nın Ukrayna'yı işgalinden sonra Ukrayna’ya karşı ‘sürekli bir dijital saldırı’ başlattığını duyurdu.
Google Tehdit Analizi Grubu (TAG) bugün Münih Güvenlik Konferansı'ndan bir gün önce yayınladığı raporda, Rus hükümeti destekli hackerların 2022'de Ukraynalı kullanıcılara yönelik bilgisayar korsanlığı girişimlerini 2020'ye kıyasla yüzde 250 artırdığını bildirdi.
2020'yi temel alan Google, Ukrayna savunma ve dışişleri bakanlıkları ile Ukrayna Ulusal Hizmet Teşkilatı'nın geçtiğimiz yıl ana hedefler arasında olduğunu açıkladı.
ABD ve Birleşik Krallık daha önce Rusya'yı savaş öncesi Ukrayna'nın bazı bölgelerinde iletişimleri bozan uydu ağına yönelik bir siber saldırıdan sorumlu tutmuştu.
Ukraynalı yetkililer ayrıca kötü niyetli siber faaliyetlerin Ukrayna'yı istikrarsızlaştırmayı amaçlayan hibrit savaşın bir yönü olduğunu söylüyor.
Yorumlar
Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.