DÜNYA
okuma süresi: 2 dak.

Rusya'nın Ukrayna'ya karşı yürüttüğü savaşta 15 Zimbabveli öldü

Rusya'nın Ukrayna'ya karşı yürüttüğü savaşta 15 Zimbabveli öldü

Zimbabve, Ukrayna'da Rusya saflarında savaşırken 15 vatandaşının öldüğünü açıkladı ve böylece savaş cephesinde asker kayıplarını bildiren en son Afrika ülkesi oldu.

Yayın Tarihi: 26/03/26 16:00
Güncelleme Tarihi: 26/03/26 16:27
okuma süresi: 2 dak.
Rusya'nın Ukrayna'ya karşı yürüttüğü savaşta 15 Zimbabveli öldü
A- A A+
Enformasyon Bakanı Zemo Soda, dün düzenlediği basın toplantısında 15 vatandaşın kandırılarak işe alındığını ve bunun insan kaçakçılığı olduğunu söyledi. Şarku'l Avsat'ın Reuters'ten aktardığına göre Soda, insan kaçakçılarının Zimbabve vatandaşlarını hedef almak için kullandığı yöntemlerden birinin de sosyal medya olduğunu belirtti.

Afrika kökenli erkeklerin iş vaadiyle Rusya'ya götürülüp Ukrayna'daki savaş cephelerinde hayatlarını kaybettiklerine dair tekrarlanan haberler, Kenya, Gana ve Güney Afrika gibi ülkelerde büyük öfkeye yol açtı.

Aileleri, askerlerin eve getirilmesi için daha fazla çaba gösterilmesini istiyor, ancak taraf tutmaktan çekinen Afrika hükümetleri Rusya'yı kışkırtmaktan kaçınıyor. Bakan, Ukrayna'daki çatışmalardan dönen 16 vatandaşın daha tedavi gördüğünü söyledi.

Kenya, 1000'den fazla vatandaşının Rusya adına savaşmak üzere askere alındığını bildirdi. Bu ayın başlarında Rusya'ya yaptığı ziyarette Kenya Dışişleri Bakanı, Kenyalıların artık askere alınmayacağı konusunda Moskova ile bir anlaşmaya vardığını belirtti. Rus yetkililer, Ukrayna'da savaşmak üzere Afrika vatandaşlarını yasadışı olarak askere aldıkları iddialarını reddetti.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.