Lübnan'da savaş endişesi: Hizbullah'ın İsrail aracını hedef alması bölgeyi hareketlendirdi
Hizbullah'ın güney Lübnan'da bir İsrail istihkam aracını hedef alması, İsrail'in olası cevabına dair sızdırdığı bilgilerin ardından yeniden savaş korkularının arttığı bölgede paniğe yol açtı.
Hizbullah saldırıyı üstlenmezken, İsrail ordusu Hizbullah'ın güney Lübnan'daki Ali el-Tahir bölgesinde askeri güçlerine ait bir araca insansız hava aracı (İHA) fırlattığını açıkladı. Bu gelişmenin "Lübnan'daki ateşkes anlaşmasının ağır bir ihlali sayıldığı" belirtilirken, olayda askerler arasında herhangi bir yaralanma yaşanmadığı bildirildi.
İsrail cephesinden yansıyan olası bir misilleme sızıntılarının ardından, savaşın yeniden başlama ihtimaline karşı güney bölgelerden ülkenin iç kısımlarına doğru bir göç dalgası başladı.
Diğer taraftan, bir Hizbullah militanı ile akrabaları arasındaki ailevi anlaşmazlık, Beyrut'un Ras en-Neba bölgesinde gruba ait bir silah deposunun ortaya çıkmasına neden oldu.
Şarku'l Avsat'ın edindiği bilgiye göre kayınpederinin evine ateş açması üzerine güvenlik güçleri militanın evine baskın düzenledi. Bir yargı kaynağının doğruladığı bilgilere göre, baskında çok sayıda otomatik tüfek, fünye, patlayıcı ve roketatar (RPG) mermisinin yanı sıra Beyrut mahallelerine ait haritalar ele geçirildi.
Yorumlar
Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.