Japonya'da şiddetli tayfun alarmı verildi
Doğu kıyısına doğru ilerleyen güçlü bir tayfun, Japonya'da ulaşımı aksatırken birçok turistik merkezin kapatılmasına yol açtı.
Saniyede saatte 126 kilometre rüzgar ve 180 kilometreye varan hamleler taşıyan Dujuan Tayfunu'nun pazartesi günü Tokyo yakınlarındaki Chiba prefektörlüğündeki Boso Yarımadası yakınlarından geçmesi bekleniyor.
All Nippon Airways, şiddetli yağış ve rüzgarın etkili olduğu Tokyo'nun güneyindeki Hachijo Adası'na uçuşları iptal etti.
Narita Havalimanı'nın bulunduğu Chiba'da bazı tren seferleri askıya alındı.
Japonya Meteoroloji Ajansı, tayfunun salı gününe kadar rekor düzeyde yağış getirebileceğini bildirdi ve kıyı kesimlerinde yaşayanları heyelan ile sel tehlikesine karşı uyardı.
Tokai bölgesinde yağış miktarının 350 milimetreyi bulabileceği belirtildi.
Yılın 25. tayfunu olan Dujuan, beş günlük bir tatile denk geldi. Bu durum, Rock in Japan müzik festivali ile Tokyo Game Show'daki bazı etkinliklerin iptal edilmesine neden oldu.
Aichi prefektörlüğü ve Nagoya'da devam eden Asya Oyunları'nın açılış törenine katılım da tayfun endişeleri nedeniyle olumsuz etkilendi.
Yorumlar
Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.