DÜNYA
okuma süresi: 1 dak.

İran: Umman ile Hürmüz Boğazı için gerekli mutabakata vardık

İran: Umman ile Hürmüz Boğazı için gerekli mutabakata vardık

İran Dışişleri Bakan Yardımcısı Kazım Garibabadi Hürmüz Boğazı’ndaki geçiş düzenlemelerine ilişkin, “Umman ile Hürmüz Boğazı için gerekli mutabakata vardıklarını” belirtti.

Yayın Tarihi: 13/10/26 22:40
okuma süresi: 1 dak.
İran: Umman ile Hürmüz Boğazı için gerekli mutabakata vardık
A- A A+

İran basınına yansıyan haberlere göre, Garibabadi Rus haber ajansı RİA Novosti'ye Hürmüz Boğazı’ndaki duruma ilişkin açıklamalarda bulundu.

“Umman ile Hürmüz Boğazı için gerekli mutabakata vardık.” diyen Garibabadi koşullar sağlandığı zaman ülkesi ile Umman’ın Uluslararası Denizcilik Örgütü’ne kayıt olabileceğini söyledi.

Uluslararası Denizcilik Örgütü’ne kayıt olmanın Hürmüz Boğazı’nın açılacağı anlamı taşımadığını dile getiren Garibabadi, boğazın, ABD’nin yükümlülüklerini yerine getirmesi halinde açılacağını kaydetti.​​​​​​​

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.