Maymunlar gıdıklanınca insanlar gibi gülüyor
<P>ABD'deki Emory Üniversitesi'nde maymunların ve insanların gülerken çıkardıkları sesler üzerine yapılan bir araştırma, bu iki ırkın ortak atadan geldiğine işaret eden bir sonuç daha ortaya çıkardı. <BR> <BR> <BR></P>
22 maymunu ve 3 insanı gıdıklayan araştırmacılar, deneklerin çıkardıkları seslerin akustiğinin bazı noktalarda aynı karakteristik özellikleri taşıdığını keşfettiler.
Araştırmacılar, seslerin orta ve üst frekanslar ile bu frekanslar arasındaki değişkenliklerinin bütün deneklerde çok fazla benzerlik içerdiğini açıkladılar.
Denekler arasındaki farklılıklar ise, deneklerin nasıl ortak atadan geldiklerini açıklamada yardımcı olacak.
Şempanze ve bonobo türlerinin, tıpkı insanlar gibi her biri kısa aralıklardan oluşan uzun bir gülme şekilleri olduğu da araştırmanın bir başka sonucu.
(Milliyet)
Yorumlar
Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.