Kuzey Kıbrıs ambargoyu oryantiring ile delecek
<P>Sporda uluslararası alanda ambargoyla karşılaşan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Balkan Oryantiring (yön bulma) Şampiyonası'na ilk kez gözlemci sıfatıyla katılacak.</P>
Sporda uluslararası alanda ambargoyla karşılaşan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Balkan Oryantiring (yön bulma) Şampiyonası'na ilk kez gözlemci sıfatıyla katılacak.
Türkiye Oryantiring Federasyonu Başkanı Mehmet Genç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, KKTC'nin Bulgaristan'ın Belogradchik kentinde 1-6 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilecek şampiyonada, kendi adıyla yer alacağını söyledi.
Genç, Türkiye'de Mart ayında gerçekleştirilen Balkan ülkeleri toplantısında Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin adını gündeme getirdiklerini ve bunun altyapısını sağladıklarını kaydetti.
KKTC'nin oryantiring için avantajlı bir ülke olduğunu ve burada federasyonlaşma için gerekli kulüplerin oluşturulduğunu ifade eden Genç, şöyle konuştu:
"Türkiye içindeki yarışmalara katılarak Türk Milli Takımı'na girebilirler. Böylece yurt dışında da yarışabilirler. Ancak biz istiyoruz ki kendi ayakları üzerinde, kendi bayrakları altında KKTC olarak uluslararası yarışmalara katılsınlar. Şu an yasal bir sorunları yok. Gelecek hafta Bulgaristan'da yapılacak Balkan Şampiyonası'na gözlemci olarak katılacaklar. Her türlü yazışma yapıldı. Uluslararası alanda oryantiringde ilk kez yer alacaklar. Kendi adlarıyla katılacaklar."
"POLİTİK YÖNÜ BİZİM DIŞIMIZDA"
Kuzey Kıbrıslı sporcuların bir çok branşta uluslararası müsabakalara katılma konusunda zorluklarla karşılaştığını ifade eden Genç, ''Biz işin Dışişleri Bakanlığını ilgilendiren tarafıyla ilgilenmiyoruz. Politik yönü bizim dışımızda. Ancak oryantiringin gelişip yaygınlaşması için Güney Doğu Avrupa ülkelerinde olumsuz bir görüş yok. Ancak KKTC bayrağı oraya çekildiğinde ne gibi tepki olur bilmiyoruz. Çünkü KKTC'ye gelecek bir sanatçıyı bile etkilemeye çalışıyorlar.''
TAK
Yorumlar
Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.