2023 Dünya Atletizm Şampiyonası: Erkekler maratonunu Ugandalı Kiplanga kazandı
Uluslararası Atletizm Federasyonları Birliği (IAAF) tarafından düzenlenen Dünya Atletizm Şampiyonası'nın 19'uncusu Macaristan'ın Budapeşte kentinde devam ediyor.
Şampiyonanın dokuzuncu gününde erkekler maratonu koşuldu.
Türk sporcu Hüseyin Can'ın da mücadele ettiği yarışta Ugandalı sporcu Victor Kiplanga, İsrailli Maru Teferi, Japon Kenya Sonota, Etiyopyalı Leul Gebresilase, Moğol Ser-Od Bat-Ochir de yer aldı.
Ugandalı sporcu Victor Kiplanga, 2 saat 8 dakika 53 saniyede yarışı önde tamamlayarak altın madalyanın sahibi oldu. Maru Teferi ise yarışı ikincilikle tamamladı.
Yorumlar
Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.