KÜLTÜR-SANAT
okuma süresi: 2 dak.

Namık Kemal anıldı

Namık Kemal anıldı

<P>Vatan Şairi Namık Kemal, ölümünün 121. yıl dönümünde Namık Kemal Lisesi'nde ve Gazi Mağusa Namık Kemal Meydanı'nda anıldı.</P>

Yayın Tarihi: 02/12/09 20:24
okuma süresi: 2 dak.
Namık Kemal anıldı
A- A A+

İlk tören Namık Kemal Lisesi'nde gerçekleşti. Okul Müdürü İlknur Şemi yaptığı kısa konuşmada okula adı verilen Namık Kemal hakkında bilgi verdi. Daha sonra okulun öğrencilerinden Enes Obuz, Namık Kemal'in hayatı, eserleri ve fikirleri hakkında bilgi verdi. Elmaziye Demirci ise Namık Kemal'in Hürriyet Ksidesi'ni okudu.

İkinci tören Gazi Mağusa Namık Kemal Meydanı'nda yapıldı. Namık Kemal Lisesi Öğretmenleri Eral Birel, Özge Bertuğ Cevher, Osman Günsoy,Zühal Mustafaoğulları ve gazeteci Namık Kemal Lisesi mezunu ile emeklisi İsmet Ezel katıldı.

Gazeteci İsmet Ezel meydanda bulunan Namık Kemal Büstünün tarihçesi hakkında bilgiler verdi. Öğrenciler Namık Kemal 'in hayatını ve şiirlerini okudular. Namık Kemal'in büstüne çiçek konuldu. Daha sonra Namık Kemal Müzesi ve zindanı gezildi. Memur Derviş Müjde, Namık Kemal'in Mağusa hayatı ve hatıraları hakkında Türk Dili ve Edebiyatı öğretmeni Özge Bertuğ Cevher ise Namık Kemal'in eserlerini yazım tarzı hakkında konuştular.
(mha)

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.