KÜLTÜR-SANAT
okuma süresi: 4 dak.

‘Bakırdan’ın üçüncü sayısı yayınlandı

‘Bakırdan’ın üçüncü sayısı yayınlandı

ÜKÜ Fen-Edebiyat Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü tarafından yayınlanan edebiyat, kültür ve sanat odaklı e-derginin yeni sayısı hazır.

Yayın Tarihi: 11/07/20 13:23
okuma süresi: 4 dak.
‘Bakırdan’ın üçüncü sayısı yayınlandı

Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi (ÜKÜ) Fen-Edebiyat Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü tarafından yayınlanan edebiyat, kültür ve sanat odaklı e-dergi Bakırdan’ın üçüncü sayısı okuyucularıyla buluştu.

Bakırdan Editörü Yrd. Doç. Dr. Mihrican Aylanç, tüm dünyada yaşanan Covid-19 salgınına rağmen sanatsal ve akademik çalışmaların devam ettiğini belirterek, “Ülkemiz ve Türkiye’nin değerli sanatçı ve akademisyenleri yanı sıra öğrencilerimizin çalışmalarını da yayımladıklarını kaydetti. Aylanç, bu sayıda ‘kadın ve özgürlük’ dosyası ile adamızda boy veren dil ve edebiyat yaratımlarına dair inceleme-araştırma yazılarına da yer verdik” şeklinde konuştu.

Kapak ve dosyanın görsel yüzünün Oğuz Demir tarafından tasarlandığını aktaran Aylanç, Asuman Susam tarafından ise virüs ve iklim değişikliği gibi hiper-nesnelerin özgürlükleri tehdit ettiği ortamlarda kadın olmanın da ötesinde yeni bir dil, anlaşma ve yenilenme yolunun gerekliliğine işaret eden giriş yazısının yer aldığını kaydetti. 

BİRBİRİNDEN DEĞERLİ YAZARLAR VE KONULAR…

Aylanç, dergide yer alan yazılar hakkında bilgi vererek, şöyle devam etti: “Hande Öğüt, eril bir hafıza ve dolayısıyla dille oluşturulmuş masallara cinsiyet rollerinin temsili ekseninde yaklaşıyor. Ferhunde Küçükşen Öner, ilk kadın ressamımız Mihri’yi ele alıyor. Fatoş Silman, “Thelma and Louise” filmindeki kadın karakterlerin trajedisini yorumluyor. Hüseyin Köse, kadın-erkek ilişkisini ‘öteki’ ve ‘ben’in sezgisel dehlizlerinde öykülüyor. Metin Karadağ, Girne’nin sokak ve caddelerini adlandıran, anlamlandıran önemli edebiyat ve kültür olaylarını, insanları inceliyor. Gürkan Gümüşatam, Kutlu Adalı’nın adada ilk ağız katmanlarının aktarıcısı olduğunu yazıyor. Gülden Sarı, Handî’nin Kıbrıs güncesini değerlendiriyor.

Dergide Uğur Demircan, Salamis Ayşegül Şentuğ, Hüseyin Bahca, İlke Ergin’in öykülerinin yer aldığını kaydeden Aylanç, Levent Karataş, Betül Tarıman, Emel Kaya, Zeki Ali, Tamer Öncül, Aliye Ummanel, Semen Gökel, Tuğçe Tekhanlı, Fatih Yalıner ve Ahmet Uçar’ın ise şiirleri ile ve Nafia Akdeniz’in de fotoğrafları ile dergiye katkı koyduğunu belirtti.

Aylanç, Fatoş Avcısoyu Ruso ile yeni şiir kitabı üstüne bir söyleşi gerçekleştirdiklerini de aktararak, “Sanatın iyileştiriciliğinde keyifli okuma dileklerimi iletiyorum” dedi. Aylanç dileyen okuyucuların dergiye www.ciu.edu.tr adresinden erişebileceğini kaydetti.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.