KÜLTÜR-SANAT
okuma süresi: 3 dak.

Kıbrıs’ın Cevherleri Kısa Filmler Projesi’’nin Tatlısu çekimleri tamamlandı

Kıbrıs’ın Cevherleri Kısa Filmler Projesi’’nin Tatlısu çekimleri tamamlandı

Kıbrıs Türk Girişimci Kadınlar Derneği ile Telsim işbirliğinde hayat bulan Kıbrıs’ın Cevherleri Kısa Filmler Projesi’’nin Tatlısu çekimleri tamamlandı.

Yayın Tarihi: 27/03/24 12:15
okuma süresi: 3 dak.
Kıbrıs’ın Cevherleri Kısa Filmler Projesi’’nin Tatlısu çekimleri tamamlandı

Kıbrıs Türk Girişimci Kadınlar Derneği ile Telsim işbirliğinde hayata geçen “Kıbrıs’ın Cevherleri Kısa Filmler Projesi’’nin Tatlısu Köyü’nün çekimleri tamamlandı.

Kıbrıs’ta çeşitli bölgelerden kadınların, hayatın getirdiği zorluklara ve engellere rağmen başarıyı yakalama hikâyelerini anlatmak, bölgelerin tarihi, kültürü ve doğal güzelliklerini yansıtmak, girişimci kadınların görünürlüğünü artırarak, kadınlara ilham vermek ve girişimciliği geliştirmek amacıyla ‘‘Kıbrıs’ın Cevherleri Kısa Film Projesi’’ devam ediyor.

Projenin çekimleri Serdarlı’dan başlayarak, Lapta, Büyükkonuk, Güzelyurt, Lefke, Dipkarpaz ve Girne bölgelerinde tamamlanarak izleyenlerle buluşmuştu. Projenin yeni çekimleri Tatlısu bölgesindeki üreten kadınlarla devam ediyor.

Tatlısu Belediye Başkanı A. Hayri Orçan, Tatlısu Belediyesi Halk Eğitim Merkezi Sorumlusu Neslihan Oğul, İpek Kozası, kabak oyması, bitki çayları ve el işi çantalar gibi farklı alanlarda üretim yapan kadınların katılımıyla çekimler yapılarak, ürettikleri ürünleri hakkında bilgi alındı.

AHMET HAYRİ ORÇAN:” KADIN KOOPERATİF ÇATISI ALTINDA KURDUĞUMUZ MERKEZİMİZDE, KADINLARIN EKONOMİK ÖZGÜRLÜKLERİNİ KAZANMALARINI AMAÇLIYORUZ.”

Tatlısu Belediye Başkanı Hayri Orcan, “Tatlısu Köyü, Türkiye’nin 12 ilinden ve Güney Kıbrıs’ın Tatlısu köyünden göç edenlerin yaşadığı bir bölgedir. Sosyalleşmenin ve doğal güzelliklerin olduğu Tatlısu’da, geçim kaynağı seracılık ve hayvancılık üzerine kurulmuştur.” dedi. Orçan, “2006 yılında kurduğumuz Halk Eğitim Merkezi’mizde yerel kültürümüzü ve yiyecek kültürümüzü gelecek nesile aktarmak için çalışıyoruz. Kadın kooperatifi çatısı altında kurduğumuz merkezimizde, kadınların ekonomik özgürlüklerini kazanmalarını amaçlıyoruz.” dedi.

Tatlısu Köyü’’nde bitki çayı üreticisi Aynur Demirci, lavanta sabun üreticisi Nafile Manga, el işi örgü üreticisi Özen Erdinç, kabak avize oyma üreticisi Ayşe Avcısoyu, el işi çanta üreticisi Zeynep Yalçın ve ipek kozasından el işi üreticisi Ayşe Tutucu’nun Halk Eğitim Merkezin’deki üretim süreçlerini anlattıkları çekimlerle gerçekleşti. Tatlısu Köyünü anlatan kısa filmi izlemek için; https://youtu.be/7mRWo0JiZwQ linkine tıklayabilirsiniz.

Projenin devamında, Mağusa ve Lefkoşa’nın cevherlerinin hikâyeleri seyircilerle buluşmak üzere kayda alınacak.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.