EKONOMİ & FİNANS
okuma süresi: 2 dak.

Anthropic'in geliri dev halka arz öncesi 17 milyar dolara ulaştı

Anthropic'in geliri dev halka arz öncesi 17 milyar dolara ulaştı

Anthropic'in gelirleri, dev halka arz öncesinde üçüncü çeyrekte 16,96 milyar dolara yükselirken net zararı 66,3 milyar dolardan 23,29 milyar dolara geriledi.

Yayın Tarihi: 02/11/26 21:00
okuma süresi: 2 dak.
Anthropic'in geliri dev halka arz öncesi 17 milyar dolara ulaştı
A- A A+

Yapay zeka devi Anthropic'in net zararı, gelirlerindeki güçlü artışın etkisiyle üçüncü çeyrekte önemli ölçüde azaldı. Şirketin finansal sonuçları, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu'na (SEC) sunulan ve pazartesi günü kamuoyuyla paylaşılan güncellenmiş halka arz başvurusunda yer aldı.

Anthropic'in 30 Eylül'de sona eren üç aylık dönemdeki net zararı, ikinci çeyrekte kaydedilen 66,3 milyar dolardan 23,29 milyar dolara düştü. Şirketin gelirleri ise aynı dönemde 11,56 milyar dolardan 16,96 milyar dolara yükseldi.

Mevcut ve potansiyel yatırımcıların bir bölümü, şirketin yakın zamanda düzenlediği yatırımcı etkinliğinde finansal ayrıntılarını paylaşmasının ardından Anthropic'e yönelik değerlemelerini yaklaşık 2 trilyon dolardan 1,5 trilyon dolar seviyesine çekti.

Anthropic'in merakla beklenen halka arzı, yatırımcıların yapay zeka şirketlerine yönelik ilgisi açısından önemli bir sınav olarak görülüyor. Şirketin açıkladığı yeni finansal veriler ise halka arz öncesinde büyüme performansına ve mali durumuna ilişkin daha net bir tablo ortaya koyuyor.

TAAHHÜT EDİLEN HARCAMA TUTARI 895 MİLYAR DOLAR OLDU

Anthropic, üçüncü çeyrekte 567 milyon dolar faaliyet zararı kaydetti. Şirket, bir önceki çeyrekte 974 milyon dolar faaliyet kârı açıklamıştı.

Şirketin Amazon ve Alphabet bünyesindeki Google'ın da aralarında bulunduğu iş ortaklarıyla yaptığı bilişim anlaşmaları kapsamında yaklaşık 895,4 milyar dolarlık harcama taahhüdü bulunuyor.

Bu tutar, bugüne kadar kaydedilen en büyük yapay zeka altyapısı yatırım taahhütleri arasında yer alıyor.

Öte yandan, Amazon hisseleri yüzde 4, Alphabet hisseleri ise yüzde 2,1 değer kazandı.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.