İkamet izni olmayan Mabel Umyane Abbis tutuklandı
Giriş-çıkış belgesi almak için Lefkoşa Polis Müdürlüğü Muhaceret Şubesine giden ve ülkede kaçak yaşadığı anlaşılan Mabel Umyane Abbis dün mahkemeye çıkartılarak soruşturma kapsamında 2 gün tutukluluk emri verildi.
Giriş-çıkış belgesi almak için Lefkoşa Polis Müdürlüğü Muhaceret Şubesine giden ve ülkede kaçak yaşadığı anlaşılan Mabel Umyane Abbis suçüstü tutuklanarak, dün mahkemeye çıkarıldı.
Lefkoşa Adli Şube’de görevli polis memuru İpek Aktuğ olguları aktardı.
Polis, 3 Kasım 2023 tarihinde Lefkoşa Polis Müdürlüğü’ne bağlı Muhaceret Şubesi’ne giriş-çıkış belgesi almak için gelen Mabel Umyane Abbis’in 21 Aralık 2015 tarihinden beri toplam 2 bin 874 gün KKTC’de ikamet izinsiz kaldığının belirlendiğini söyledi.
Polis, zanlının suçüstü tutuklanarak, hakkında soruşturma başlatıldığını ifade etti. Polis, zanlının ülkede kaçak yaşam sürdüğü süre içerisinde ne yaptığının araştırılacağını belirtti. Çalışma Dairesi ile de temasa geçeceklerini kaydeden polis, zanlının 2 gün süreyle tutuklu kalmasını talep etti.
Polisin ardından söz hakkı alan zanlı,” ülkeme gidecektim ve bir daha geri gelmeyecektim. Biletimi kesip, giderim”dedi.
Huzurunda verilen şahadeti değerlendiren Kıdemli Yargıç Pınar Beyoğlu zanlının soruşturma maksatlı 2 gün tutuklu kalmasına emir verdi.
Yorumlar
Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.