ADLİ HABERLER
okuma süresi: 3 dak.

Boşanma aşamasındaki eşini darp etmekle itham edilen zanlı teminatla serbest: Eşinin evine izinsiz girmişti

Boşanma aşamasındaki eşini darp etmekle itham edilen zanlı teminatla serbest: Eşinin evine izinsiz girmişti

Lefkoşa’da “özel hayatın gizliliğini ihlal, kasti hasar, mülke tecavüz, ciddi darp ve ithale-i lisan” suçlarından yargılanan M.K.'nin yurt dışına çıkışı yasaklandı; mahkeme 50 bin TL nakit teminat ve 800 bin TL’lik kefalet senedi şartı koydu.

Yayın Tarihi: 02/02/26 13:55
okuma süresi: 3 dak.
Boşanma aşamasındaki eşini darp etmekle itham edilen zanlı teminatla serbest: Eşinin evine izinsiz girmişti

Lefkoşa’da meydana gelen “Özel Hayatın Gizliliğini İhlal, Kasti Hasar, Mülke Tecavüz, Ciddi Darp ve İthale-i Lisan” suçlarından tutuklanan M.K. yeniden mahkemeye çıkarıldı.

Mahkemede meseleyle ilgili şahadet veren Lefkoşa Adli Şube’de görevli polis memuru Selma Türkmen, olguları aktardı. Polis, 31 Ocak 2026 tarihinde saat 16.00 sıralarında Lefkoşa’da sakin zanlının, çocuklarını görmek istediği gerekçesiyle boşanma aşamasında olduğu ve Yenişehir’de Ecvet Yusuf Sokak üzerindeki ikametgâhta kalmakta olan eşinin yanına gittiğini söyledi.

Polis, zanlının eşinin kapıyı açmasının ardından cep telefonu ile görüntülerini çekerek özel hayatın gizliliğini ihlal ettiğini; içeri alınmaması üzerine kapıya kasten ve kanunsuz şekilde tekme atarak kasti hasara neden olduğunu, eve girerek mülke tecavüz ettiğini aktardı. Polis ayrıca, zanlının eşinin boğazını sıktığını, elleriyle yüzüne ve çenesine yumruk atarak ciddi şekilde darp ettiğini, olay yerinden ayrılırken umumi bir yerden duyulabilecek şekilde bağırarak ithale-i lisan suçunu da işlediğini belirtti.

Şikâyet üzerine zanlının tutuklandığını ve soruşturma başlatıldığını ifade eden polis, müştekinin doktor kontrolünden geçirildiğini, yüzünde ve boğazında darp izleri tespit edildiğini söyledi. Polis, zanlının daha önce mahkemeye çıkarılarak bir gün ek süre alındığını; Lefkoşa Aile Mahkemesi tarafından zanlı hakkında 3 Haziran 2025 tarihinde koruma emri verildiğini ve zanlının bu emre de itaatsizlik ettiğini açıkladı.

Soruşturmanın tamamlandığını, zanlının KKTC vatandaşı olduğunu belirten polis, mahkemeden teminat talep etti.

Huzurundaki şahadeti değerlendiren Yargıç Şevket Gazi, zanlının yurt dışına çıkışının yasaklanmasına, 50 bin TL nakit teminat yatırmasına ve bir kefilin 800 bin TL tutarında kefalet senedi imzalamasına emir verdi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.