GÜNEY KIBRIS
okuma süresi: 3 dak.

Bulgaristan Dışişleri Bakanı Güney Kıbrıs'ta temaslarda bulunuyor

Bulgaristan Dışişleri Bakanı Güney Kıbrıs'ta temaslarda bulunuyor

Bulgaristan Dışişleri Bakanı Kristian Vigenin'in, Güney Kıbrıs'ta temaslarda bulunduğu ve dün, Rum Dışişleri Bakanı Yoannis Kasulidis ile görüştüğü bildirildi.

Yayın Tarihi: 17/06/14 11:46
okuma süresi: 3 dak.
Bulgaristan Dışişleri Bakanı Güney Kıbrıs'ta temaslarda bulunuyor
A- A A+

Fileleftheros gazetesi, Vigenin ile Kasulidis'in enerji konusunu ele aldığını ve "Lefkoşa'nın, güney-kuzey enerji geçidinde oynayabileceği olası rolden" bahsedildiğini yazdı.

Gazete, Vigenin'in Bulgaristan ile Güney Kıbrıs'ın benzer çıkarları bulunduğunu ve bunların, gerek karşılıklı, gerekse Avrupa düzeyinde koordineli olması gerektiğini söylediğini kaydetti.

Habere göre Vigenin, Kasulidis ile görüşmesinin ardından yaptığı açıklamalarda, Kasulidis ile enerji işbirliğini görüştüklerini ve Bulgaristan'ın, özellikle Yunanistan ve Romanya gibi komşu ülkelerle, enerji bağlarını güçlendirmek ve bir enerji geçidi oluşturmak adına sıkı bir çalışma içerisinde olduğunu söyledi.

Vigenin, "Kıbrıs'ın bu geçitte önemli bir rol oynayarak, Yunanistan ve oradan da Bulgaristan, Romanya ve merkez Avrupa'daki sıvılaştırma terminallerine doğalgaz taşıyabileceğini belirtti.

Kasulidis ise, Rum Hükümeti'nin, Bulgaristan'ın Kıbrıs sorununda izlediği politikadan memnun olduğunu ifade ederken, Vigenin'i Kıbrıs sorunundaki son gelişmelerle ilgili bilgilendirdiğini kaydetti.

Kasulidis, Vigenin'e Rum tarafının Kıbrıs müzakerelerindeki tezini ve Maraş'ı anlattığını, bununla birlikte Vigenin'le, uluslararası konularda da bir dizi görüş alışverişinde bulunduklarını söyledi.

ANASTASİADİS, OMİRU VE BAŞPİSKOPOS'LA DA GÖRÜŞTÜ

Gazete devamla, Vigenin'in dünkü temasları çerçevesinde Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis, Meclis Başkanı Yannakis Omiru ve Rum Ortodoks Kilisesi Başpiskoposu II. Hrisostomos ile görüştüğünü yazdı.?Habere göre, Rum Meclisi'nden yapılan resmi açıklamada, Vigenin ile Omiru'nun iki ülkenin meclisleri arasındaki işbirliğinin önemine vurgu yaparak, bu ilişkilerin daha da geliştirilmesi taleplerini ortaya koydukları kaydedildi.

Vigenin, Başpiskopos II. Hrisostomos ile yaptığı görüşmede de, Hrisostomos tarafından Rum Ortodoks Kilisesi'nin durumu ve Kıbrıs sorununa dair bilgilendirildi.

TAK

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.