GÜNEY KIBRIS
okuma süresi: 3 dak.

Anastasiadis, yemekte Kıbrıs Türk tarafından irade bekliyor

Anastasiadis, yemekte Kıbrıs Türk tarafından irade bekliyor

Rum Hükümet Sözcüsü Prodromos Prodromou dün Anastasiades'in 16 Nisan'da gerçekleştirilecek yemekte, Kıbrıs Rum tarafının müzakerelerin kaldığı yerden yeniden başlamasını istediğini dile getireceğini açıklayarak, "müzakerelerin yeniden başlaması için Kıbrıs Türk tarafının da gerekli siyasi iradeyi göstermesi" dileğinde bulundu.

Yayın Tarihi: 12/04/18 08:40
okuma süresi: 3 dak.
Anastasiadis, yemekte Kıbrıs Türk tarafından irade bekliyor
A- A A+

Prodromou diyaloğun yeniden başlaması için Türk tarafının sergilediği sözde yasa dışı eylem ve tahriklerinin sona ermesi gerektiğini vurguladı.

Anastasiades pazartesi akşamı gerçekleştirilecek yemek öncesi perşembe günü öğleden sonra siyasi parti liderleriyle görüş teatisinde bulunacak.

Sözde 'Türk tahrikleri' ve Türk tarafının doğal gaz konusuna katılımıyla ilgili ısrarı ışığında Kıbrıslı Türk liderle yemekte tartışacağı konularla ilgili bir soruya Prodromou "Pazartesi bu tartışma Anastasiades ile Kıbrıs Türk toplumu lideri arasında olacak" yanıtı verdi.

Türkiye'nin eylemleriyle ilgili olarak da Prodromou, "müzakere sürecinin sadece yasa dışı eylemler ve tahrikler olmaması durumunda gerçekleştirilebileceği uzun zamandan beri bilinen bir şeydir. İki lider arasında yüz yüze istişareler görmeyi bekliyoruz ve müzakerelerin normal olarak başlaması için Türk tarafından da siyasi irade olmasını bekliyoruz" dedi.

İlgili başka bir soruya Rum Hükümet Sözcüsü, bir ilerleme kaydedilmesine rağmen iki liderin muhtemelen barikatlarla ilgili konuları da tartışma fırsatına sahip olacaklarını belirterek "bu, iki liderin kararına bağlı bir konudur" dedi.

Derinya barikatının açılmasının mümkün olup olmadığı sorusuna Sözcü "bunun yapılmasına karar verilmişti ve bu aşamada bulunuyoruz. İyi bir yoldayız" yanıtı verdi.

Prodromou' ya göre, Teknik Komiteler faaliyetlerine normal olarak devam edebilir ve bunların pek çoğunda değerli bir ilerleme kaydetti.

Sözcü "Teknik Komiteler kendi düzeylerine Kıbrıs sorununun çözüm sürecinin bir parçasıdır, kurumsal komitelerdir ve devletin yapılarıyla bağlantı değiller. Kuruluşları 8 Temmuz anlaşmaları çerçevesinde gerçekleşti. Müzakerelerin siyasi düzeyde devam etmesi dileğiyle onlar da çalışmalarına normal olarak devam edecekler" dedi.

Perşembe günü saat 18.00'de gerçekleştirilecek Liderler Zirvesiyle ilgili olarak Prodromou, Anastasiades'in siyasi güç liderleriyle görüş teatisinde bulunmak istediğini dile getirerek "Kritik bir aşamada bulunuyoruz. Bizim çabalarımız pazartesi akşamı gerçekleştirilecek yemekte tarafımızın müzakerelerin kaldığı yerden yeniden başlaması isteği dile getirildikten sonra diyaloğun yeniden başlaması yönündedir" dedi.

Anastasiadis'in fikir alışverişinde bulunmayı istediğini, siyasi liderlerin düşüncelerini dinlemek istediğini çünkü son dönemde çok şey duyulduğunu belirten Sözcü, "Kıbrıslı Türk liderle yemeğe giderken onların fikirlerini de bilmesi iyi olacak" dedi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.