Güney Kıbrıs'ta yeni Meclis resmen göreve başladı
Güney Kıbrıs’ta 24 Mayıs'ta yapılan milletvekilliği seçimlerinin ardından oluşan yeni Rum Meclisi, komite başkanlıkları ve üyeliklerinin onaylanmasıyla resmen çalışmalarına başladı. Meclisteki 20 komitenin dağılımı belirlenirken, ilk görüş ayrılıkları da daha ilk oturumda ortaya çıktı.
Güney Kıbrıs’ta 24 Mayıs’ta yapılan milletvekilliği seçimlerinin ardından oluşan yeni Meclis dün resmen göreve başladı.
Fileleftheros gazetesi, Meclis Genel Kurulu'nun dünkü birleşimde meclis başkanlığı ve komitelerin yeni oluşumlarını onayladığını ayrıca ilk anlaşmazlıkları da kayda geçirdiğini yazdı.
Haberde yeni komitelerin gelecek haftadan itibaren Meclis yaz tatiline girene kadar çalışma rutinlerini yerine getireceği kaydedildi.
Haravgi gazetesi, Rum Meclisi Genel Kurulu'nun dün komitelerin oluşumu ve başkanlığın ilanı için toplandığını yazdı.
20 meclis komitesinin dün ilan edildiğini yazan gazete, DİSİ partisinin önceki dönemde olduğu gibi dışişleri ve Avrupa konuları, enerji, hukuk, sağlık ve kurumlar komitelerinin başkanlığını üstlendiğini yazdı.
AKEL’in ise içişleri, tarım, çalışma, göçmenler ve insan hakları komitelerinin başkanlığını üstlendiğini kaydeden gazete, ELAM’ın savunma, ulaştırma ve çevre komitelerinin başkanlığını, DİKO’nun da ekonomi, denetim ve eğitim komitelerinin başkanlığını üstlendiğini aktardı
Yorumlar
Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.