Güney'de yıllık enflasyon yüzde 4'e ulaştı: Euro bölgesinde en yüksek enflasyona sahip ülkelerden
Güney Kıbrıs'ta mayısta yüzde 3,5 olan yıllık enflasyon, haziranda yüzde 4'e yükselirken, aylık fiyat artışı yüzde 0,8 olarak gerçekleşti. Ülke, euro bölgesinde en yüksek enflasyona sahip ülkeler arasında yer aldı.
Avrupa İstatistik Birimi Eurostat’ın tüketici fiyatları endeksiyle ilgili ön tahminlerine göre, Güney Kıbrıs’ta mayıs ayında yüzde 3,5 olan yıllık enflasyon oranının, haziran ayında yıllık yüzde 4’e ulaştığı kaydedildi.
Güney Kıbrıs’ta fiyatların aylık bazda yüzde 0,8 oranında arttığını ve bunun haziran ayında euro bölgesi içindeki en büyük artışlardan biri olduğunu yazan Politis gazetesi, haziran ayındaki yıllık yüzde 4 enflasyon oranıyla Güney Kıbrıs’ın, euro bölgesinde yıllık en yüksek fiyat artışına sahip ülkeler arasında bulunduğunu belirtti.
Fileleftheros gazetesi de manşetten ve iç sayfadan geniş yer ayırdığı haberinde, Eurostat’ın sahip olduğu ön verilere göre, euro bölgesi ülkelerindeki fiyat artış oranı ortalamasının haziran ayında düşmesine rağmen, Güney Kıbrıs’ta bunun yüzde 4’e yükseldiğini yazdı.
Yorumlar
Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.