GÜNEY KIBRIS
okuma süresi: 3 dak.

Rum basını: AB, Kıbrıs sorununda Erhürman’a yatırım yapıyor

Rum basını: AB, Kıbrıs sorununda Erhürman’a yatırım yapıyor

Rum basını, Rum Yönetimi’nin Türkiye-AB ilişkilerini Kıbrıs sorunuyla ilişkilendirme çabalarına dikkat çekerken, Avrupa Komisyonu’nun Kıbrıs Özel Temsilcisi Raffaele Fitto’nun Tufan Erhürman’ın yeni bir fırsat penceresi oluşturabileceği yönündeki yaklaşımını öne çıkardı.

Yayın Tarihi: 30/08/26 14:30
okuma süresi: 3 dak.
Rum basını: AB, Kıbrıs sorununda Erhürman’a yatırım yapıyor
A- A A+

Rum Yönetimi’nin, Türkiye-AB ilişkilerinin, Kıbrıs sorunuyla ilişkilendirilmesi hedefi çerçevesinde Avrupa Komisyonu'nun Komisyon Başkan Yardımcısı Raffaele Fitto’yu Kıbrıs Özel Temsilcisi olarak ataması konusunda gösterdiği reaksiyona ilişkin değerlendirmeler Rum basınında yer aldı.

Kathimerini gazetesi “Lefkoşa, Avrupa Birliği’ne, Avrupa Birliği de Erhürman'a Yatırım Yapıyor” başlıklı haberinde Hristodulidis hükümetinin, 13 Temmuz tarihinde, Raffaele Fitto’nun AB Kıbrıs Özel Temsilcisi olarak atanması konusunda sevinç gösterisinde bulunduğunu yazdı.

Gazete Rum Yönetimi Başkanı Nikos Hristodulidis’in bu atamanın, göreve geldikleri ilk günden beri hedefleri olan Türkiye-AB ilişkilerinin, Kıbrıs sorununda ilerleme sağlanmasıyla ilişkilendirilmesi hedefleri konusunda geliştirdikleri stratejinin bir sonucu olarak değerlendirdiğini de anımsattı. Gazete, buna karşın, Türkiye’nin “AB’nin tek sunabileceği hizmetin Kıbrıs Türk halkına uygulanan izolasyonların kaldırılması olabileceği” görüşünü ortaya koyduğunu yazdı.

Rum Yönetimi’nin; BM Güvenlik Konseyi kararları çerçevesinde Kıbrıs sorununu çözmesi için Ankara’yı zorlaması istenen Fitto’nun ise Türk önerilerini kabul ettiğinin görüldüğünü yazan gazete buna karşın Rum Yönetimi’nin Fitto’ya “yatırım” yaptığını, Fitto’nun ise Kıbrıs sorununa ilişkin olguları değiştirmesi ve farklılık yaratması mümkün olan Cumhurbaşkanı Tufan Erhürman’a “yatırım” yaptığını savundu.

Haberde Fitto’nun birkaç ay önce Avrupa Parlamentosu kürsüsünden “Kıbrıs Türk toplumundaki değişikliğin yeni bir fırsat penceresi açmasının mümkün olduğu” şeklinde yaptığı açıklama da anımsatıldı.

Fittto’nun bu açıklamasının şahsi görüşü değil Komisyon’un görüşü olduğuna da dikkati çeken gazete bu durumun bugün de geçerli olduğunu, Fitto’nun Avrupa Komisyonu’nu temsil ettiğini belirtti.

Gazete Rum Yönetimi’nin, Avrupa Birliği’ne; Avrupa Komisyonu ve Konseyi düzeyinde de Brüksel’in, Cumhurbaşkanı Tufan Erhürman’a, Kıbrıs Türkünün de Ankara ile birlikte izolasyonların kaldırılmasına yatırım yaptığını yazdı.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.