GÜNEY KIBRIS
okuma süresi: 1 dak.

Güney Kıbrıs’ta bu yıl 1.137 aile içi şiddet vakası saptandı

Güney Kıbrıs’ta bu yıl 1.137 aile içi şiddet vakası saptandı

Rum Aile İçi Şiddetle Mücadele ve Önleme Derneği, yıl içerisinde 5 bin 728 yardım çağrısı aldığını, bunların 1.317’sinin aile içi şiddetle ilgili olduğunu açıkladı. Mevcut kadın sığınma evinin talebi karşılayamadığı belirtilirken, Şubat 2027’de Larnaka’da yeni bir sığınma evinin hizmete girmesi bekleniyor.

Yayın Tarihi: 24/09/26 11:42
okuma süresi: 1 dak.
Güney Kıbrıs’ta bu yıl 1.137 aile içi şiddet vakası saptandı
A- A A+

Rum “Aile İçi Şiddetle Mücadele ve Önleme Derneği (PABO), bu yıl içerisinde bin 137 aile içi şiddet vakası saptandığını açıkladı.

Haravgi ve diğer gazetelere göre Rum Meclisi İnsan Hakları ve Fırsat Eşitliği Komitesi’nde konuşan dernek yetkilisi Andri Androniku bu yıl içerisinde 5 bin 728 yardım çağrısı alındığını, bunların bin 317’sinin aile içi şiddetle ilgili olduğunu açıkladı.

Androniku mevcut Kadın Sığınma Evi’nin artık talebi karşılayamadığına dikkat çekti. Şubat 2027’de Larnaka’da yeni bir kadın sığınma evinin devreye sokulmasının beklendiği bilgisini de verdi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.