GÜNEY KIBRIS
okuma süresi: 1 dak.

Güney Kıbrıs’ta 2013 krizinde mevduat kesintisi mağdurlarına 28,7 milyon Euro ödeme

Güney Kıbrıs’ta 2013 krizinde mevduat kesintisi mağdurlarına 28,7 milyon Euro ödeme

Güney Kıbrıs’ta 2013 ekonomik krizi sırasında Laiki Bank ve Kıbrıs Bankası’ndaki mevduatlarından kesinti yapılan mağdurlara, Ulusal Dayanışma Fonu aracılığıyla 28,7 milyon Euro kısmi tazminat ödenmesi planlanıyor.

Yayın Tarihi: 05/10/26 10:54
okuma süresi: 1 dak.
Güney Kıbrıs’ta 2013 krizinde mevduat kesintisi mağdurlarına 28,7 milyon Euro ödeme
A- A A+

Güney Kıbrıs’ta 2013 yılında yaşanan ekonomik kriz nedeniyle bankalardaki mevduatlarından kesinti yapılan mağdurlara kısmi ödeme yapılacağı bildirildi.

Politis gazetesi, “Laiki Bank” ile “Kıbrıs Bankası”nda belli bir miktarın üzerinde parası bulunan ve ekonomik kriz nedeniyle bu paralarını kaybedenler için “Ulusal Dayanışma Fonu” oluşturulduğunu kaydederek, bu fon aracılığıyla mağdurlara 28,7 milyon euro tazminat ödeneceğini yazdı.

Gazete, geçen yıl da mağdurlara kısmi ödeme yapıldığını ve 4 bin 524 kişiye 44,36 milyon euro ödendiğini anımsattı.

Haberde, Rum Maliye Bakanlığı’nın ilgili bütçeyi hazırladığı ve bütçenin bugün, Rum Meclisi Ekonomi Komitesi’nde görüşüleceği ifade edildi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.