GÜNEY KIBRIS
okuma süresi: 1 dak.

Güney Kıbrıs’taki sığınakların kapasitesi nüfusun yüzde 45’ine yetiyor

Güney Kıbrıs’taki sığınakların kapasitesi nüfusun yüzde 45’ine yetiyor

Rum İçişleri Bakanlığı, yeni sığınakların inşa edilmesi veya mevcut yapıların sığınağa dönüştürülmesi için yabancı uzmanlardan hizmet almayı planlıyor; Politis’in haberine göre, Güney Kıbrıs’taki yaklaşık 2 bin 500 sığınak nüfusun yalnızca yüzde 40-45’ine hizmet verebiliyor.

Yayın Tarihi: 21/10/26 11:33
okuma süresi: 1 dak.
Güney Kıbrıs’taki sığınakların kapasitesi nüfusun yüzde 45’ine yetiyor
A- A A+

Rum İçişleri Bakanlığı'nın, Güney Kıbrıs’ta yeni sığınaklar inşa edilmesi veya mevcut sığınakların dönüştürülmesi konusunda bir çalışma yapılması için yabancı uzmanların hizmetlerine başvuracağı belirtildi.

Konunun, İçişleri Bakanlığı'nın sivil savunmayla ilgili 2027 yılı bütçesinde yer aldığını yazan Politis gazetesi, konunun incelenmesi ve tartışılması için 9 Kasım’da Rum Meclisi Maliye Komitesi milletvekillerinin gündemine getirileceğini kaydetti.

Mayıs ayında Ağrotur Üssüne insansız hava araçlarıyla yapılan saldırılan ardından, bakanlığın sığınakların sayısının artırılmasına dair çabalarının sonuç vermediğini kaydeden gazete, Güney Kıbrıs’ta bugün yer alan yaklaşık 2 bin 500 sığınağın nüfusun tamamına değil yalnızca yüzde 40-45’i için yeterli olduğu ve tüm alanları kapsamadığını belirtti.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.