Güney Kıbrıs ile İsrail arasında silah anlaşması: Deniz araçları ve silah sistemleri tedarik edilecek
İsrail merkezli Israel Shipyards ve Rafael şirketlerinin, Güney Kıbrıs’a Rafael’in silah sistemlerini taşıyacak deniz araçları tedarik etmesini öngören 150 milyon euroluk anlaşmayı tamamlamak üzere olduğu bildirildi; anlaşmanın iki ülke savunma bakanlıkları arasındaki son düzenlemelerin ardından önümüzdeki haftalarda imzalanması bekleniyor.
İnternetten finansal haber yayımlayan “Calcalist”e göre, “Israel Shipyards ile Rafael” isimli İsrail şirketlerinin Güney Kıbrıs’a deniz araçları ve silah sistemleri tedarik edilmesiyle ilgili 150 milyon euroluk bir anlaşmanın tamamlanmasına yakın olduğu haber verildi.
Politis söz konusu habere dayanarak, anlaşmanın Güney Kıbrıs ve İsrail Savunma Bakanlığı arasındaki son düzenlemeler tamamlandığı zaman, önümüzdeki haftalarda imzalanmasının beklendiğini yazdı.
Anlaşma çerçevesinde, “Israel Shipyards” şirketinin Rum deniz kuvvetlerine “Rafael” şirketinin silah sistemlerini taşıyacak botlar tedarik etmesinin beklendiği belirtildi.
Haberde, “Israel Shipyards ile Rafael” isimli İsrail şirketlerinin Güney Kıbrıs ve diğer ülkelerle de alakalı silahlanma programları konusunda geçmişte de iş birliği yaptıkları kaydedildi.
“Israel Shipyards” şirketinin on yıldan daha kısa süre önce Rum Yönetimine sözde Rum Münhasır Ekonomik (MEB) bölgesinin korunması için devriye botu, yönetim ve kontrol sistemleri ayrıca Typhoon isimli iki deniz silah sistemi teslim ettiği de anımsatıldı.
Devletlerarası bir anlaşmayla (G2G) ileriye götürülen bu yeni inisiyatifin, iki ülke arasındaki savunma, diplomatik ve ekonomik ilişkileri daha da güçlendirmeyi hedeflediği belirtildi.
Yorumlar
Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.