GÜNEY KIBRIS
okuma süresi: 2 dak.

Hristofyas aleyhine dava

Hristofyas aleyhine dava

Kıbrıs tarihinde ilk kez, müzakerelerde Rum tarafının temsilcisi olarak Rum Yönetimi Başkanı'nın karar ve faaliyetlerinin Hristofyas aleyhinde kaza mahkemesinde açılan davayla adalet önüne götürüldüğü belirtildi.

Yayın Tarihi: 19/01/12 11:43
okuma süresi: 2 dak.
Hristofyas aleyhine dava
A- A A+

Fileleftheros gazetesi, "Kıbrıs Sorunundaki Önerileri ve İki Kesimli İki Toplumlu Federasyon Konusunda Hristofyas'a Dava Açıyorlar... Lefkoşa Rum Kaza Mahkemesinde Dava Açıldı... Uluslararası Hukuku İhlalle Suçlanıyor" başlıklarıyla verdiği haberde, davanın Kıbrıs'ta Özgürlük ve Adalet Hareketi adına Panos Yoannidis, Kleri Angelidu, Hari Fereo dahil 37 kişi tarafından açıldığını yazdı.

Habere göre 42 davacı Hristofyas'ı, "Rum vatandaşların insan haklarına aykırı olan ve Kıbrıs devletini bağlayan AB-uluslararası hukuk ilkeleri ve insan haklarıyla ilgili uluslararası sözleşmelerle uyuşmayan, Kıbrıs devletini yeniden kurma yönünde bağlayıcı öneriler ve/veya politikaları" ileri götürmekle suçluyor.

Gazete, "iki kesimli, iki toplumlu federasyonla ilgili yazılı ve sözlü öneri ve bunun ileri götürülmesi, Kıbrıslı Türk ve Rumların dönüşümlü başkanlığıyla ilgili öneri, yönetim ve ırksal kıstaslarla desteklenen Kıbrıslıların iskanıyla ilgili önerilere" insan haklarının ihlali olarak değinildiğini aktardı.

Davacıların ayrıca, "Türk yerleşiklere haklar tanınarak işgal bölgelerinde Rumların yasal sahipliğindeki mülkleri ağırlaştıran önerileri" de dava gerekçesi yaptıkları kaydedildi.

Politis gazetesi de "Dava" başlığıyla verdiği haberde, P. Yoannidis başkanlığındaki Kıbrıs'ta Özgürlük ve Adalet Hareketi'nin açtığı davanın Hristofyas'ı "ateş hattının önüne getirdiğini" yazdı.

Dava çerçevesinde Hristofyas'ın icraatlarının Rumların hakları aleyhine olduğunun mahkeme tarafından kayda geçirilmesinin ve Başkan'ın bu icraatlarını yasaklayan kararname yayımlanmasının istendiğini aktaran gazete, gerekirse müzakerelerin ertelenmesine ilişkin geçici kararname talep edileceğini de kaydetti.

TAK

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.