GÜNEY KIBRIS
okuma süresi: 2 dak.

"Scrapie"nin varlığı devam ediyor

"Scrapie"nin varlığı devam ediyor

<P>Küçükbaş hayvanlarda görülen "Scrapie" (epidemik tremör) hastalığının, hala Güney Kıbrıs'ta var olmaya devam ettiği belirtildi.</P>

Yayın Tarihi: 15/05/12 13:29
okuma süresi: 2 dak.
"Scrapie"nin varlığı devam ediyor
A- A A+

Simerini gazetesi, "Scrapie Hala Aramızda... 716 Sürü Tremörden Dolayı Gözetimde" başlıklarıyla verdiği haberinde, tüketicilerin et alırken, etin geldiği yer konusundan çok dikkatli olması gerektiğini, çünkü scrapie hastalığının yok olmadığı, Güney Kıbrıs'ta scrapie vakalarının görülmekte olduğunu yazdı.

Elde ettiği verilere göre, hastalıklı hayvanların bulunduğu çiftliklerin listede tüm Güney Kıbrıs'tan 716 sürünün bulunduğunu kaydeden gazete, AB'nin hazırladığı planlara rağmen sayılarının son yıllarda azalmadığına, en son vakanınsa bu yıl 30 Ocak'ta saptandığına dikkat çekti.

Bahse konu 716 çiftliğin sınırlama altında olduğunu ve hastalığın yayılmasının sınırlanması amacıyla serbest bir şekilde hayvanlarının ticaretini yapamadığını belirten gazete, kesilecek olan hayvanlarla ilgili; scrapi hastalığı olan birimlerden hayvanların kabul edilmesi için belirli bir günün belirlendiğini yazdı.

Habere göre analizlerde hastalıklı çıkan hayvanlar kesilmez, itlaf edilir ve küçükbaş havyan besicisine tazminat verilir.

Gazetede ayrıca Avrupa Komisyonu'nun, hastalığa karşı dayanıklı kalıtımsal özelliklere sahip küçükbaş hayvanların et ve sütlerine ilişkin nihai kararını bu yılın sonunda alacağı kaydedildi.

TAK

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.