Theoharus, Diyarbakır'daki 38 iskeletle ilgili konuştu
<P>Rum Ana Muhalefet DİSİ partisi ile Avrupa Halk Partisinin AP'deki milletvekillerinden Eleni Theoharus'a göre "Türkler Diyarbakır'da bulunan 38 iskeletle ilgili tüm gerçeği söylemiyor."</P>
Fileleftheros'un haberine göre, Theoharus'un basın bürosundan yapılan açıklamada, Türk makamlarına göre, Diyarbakır bölgesinde bulunan ve Kıbrıslı Rum kayıplara ait olduklarına dair şüpheler bulunan iskeletlerin, 100 yaşında olduğu belirtiliyor.
Theoharus'un konuyla ilgili sorusu üzerine, Avrupa Komisyonu tarafından kendisine yazılı bir yanıt verildiğini belirten gazete, Avrupa Komisyonu'nun yanıtının; 38 iskeletin kafatası ve kemiklerini incelemiş olan Türkiye Adli Tıp Hizmetlerinin söylediklerine atıfta bulunmakta olduğunu belirtti.
Türk makamlarının, bulunmuş olan kalıntıların "en az 100 yıl toprak altında kalmalarıyla bağlantılı olarak, morfolojik değişikliklere maruz kaldıklarını savunmakta olduğunu" kaydeden gazete, Avrupa Komisyonu'nun ise yanıtında Türkiye'yi; Kıbrıs'taki Kayıp Şahıslar Komitesinin çabalarını desteklemeye devam etmesi yönünde teşvik etmekte olduğunu ifade etti.
Gazeteye göre Theoharus ise açıklamasında, Türk makamlarının bulunan iskeletlere bağımsız bilim adamları tarafından inceleme yapılmasına izin vermediği sürece, "Türklerin bariz nedenlerden dolayı bütün gerçeği söylemediklerinin savunulabileceğini" ileri sürdü.
TAK
Yorumlar
Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.