Larnaka şehitleri İskele Larnaka Şehitler Anıtı’nda anıldı
Milli Mücadele yılları ile 1974 Barış Harekâtı sırasında Larnaka’da şehit düşen ve kaybolan Kıbrıslı Türkler için İskele Larnaka Şehitler Anıtı’nda düzenlenen törende konuşan İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu ve Şehit Aileleri ve Malul Gaziler Derneği Başkanı Gürsel Benan, şehitlerin fedakârlıkları sayesinde bugün özgür bir halk olarak yaşandığını vurguladı.
Milli Mücadele yılları ile 1974 Barış Harekâtı sırasında Larnaka’da şehit düşen ve kaybolan, Larnaka ve Larnaka ilçesine bağlı köylerden Kıbrıslı Türkler, İskele Larnaka Şehitler Anıtı’nda düzenlenen törenle anıldı.
Törende konuşan İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu, Larnaka şehitlerinin yarım kalan hayallerin, gözü yaşlı anaların, evlatsız kalan babaların ve yetim çocukların sessiz çığlığı olduğunu söyledi.
Sadıkoğlu, aziz şehitlerin canlarını feda ederken geride özgür, başı dik bir halk ve vatan sevgisiyle yoğrulmuş güçlü bir miras bıraktıklarını belirterek, “Bugün bu topraklarda huzur içinde yaşayabiliyorsak, bu şehitlerimizin fedakârlıkları sayesinde mümkündür.” dedi.
Şehitlerin en kıymetli emanetinin genç nesiller olduğunu vurgulayan Sadıkoğlu, geçmişi unutmadan uğruna can verilen değerlere sahip çıkmanın ve bu bilinci geleceğe taşımanın ülkenin en güçlü teminatı olduğunu ifade etti.
Törende konuşma yapan Şehit Aileleri ve Malul Gaziler Derneği Başkanı Gürsel Benan ise, bugünlere ödenen ağır bedeller ve feda edilen hayatlar sayesinde gelindiğini vurguladı. Benan, “Bugün bayramlarımız ufkumuzu baştan başa süslüyorsa, siz düşmana göğsünüzü siper ettiğiniz içindir.” dedi.
Anma töreninde şiirler de okundu.
Yorumlar
Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.