Akçay’da çok anlamlı bir proje hayata geçiyor: Bölgeye Bülent Ecevit’in büstü kazandırılıyor
Akçay Köyü Muhtarlığı, 1974 Kıbrıs Barış Harekâtı döneminde Türkiye Başbakanı olarak görev yapan Bülent Ecevit’in büstünü köye kazandırmaya hazırlanıyor; daha önce Atatürk, Rauf Raif Denktaş ve Dr. Fazıl Küçük’ün büstlerini bölgeye kazandıran muhtarlık, projeye katkı koyanlara teşekkür etti.
Akçay Köyü Muhtarlığı tarafından köye anlamlı bir proje daha kazandırılıyor.
Muhtarlık tarafından yapılan açıklamada, Kıbrıs Türk siyasi tarihinin önemli isimlerinden Bülent Ecevit’in büstünün Akçay’a kazandırılacağı duyuruldu.
AKÇAY’A DAHA ÖNCE ATATÜRK, DENKTAŞ VE DR. KÜÇÜK BÜSTLERİ KAZANDIRILDI
Akçay Köyü Muhtarlığı, daha önce köye Mustafa Kemal Atatürk’ün büstünü kazandırmış, ardından Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Raif Denktaş ile Toplum Lideri Dr. Fazıl Küçük’ün büstlerinin de bölgeye kazandırılmasını sağlamıştı.
Muhtarlık, yeni proje kapsamında ise Bülent Ecevit’in büstünün de kısa süre içerisinde Akçay’a kazandırılacağını açıkladı.
ECEVİT’İN BÜSTÜ KÖYE KAZANDIRILACAK
1974 Kıbrıs Barış Harekâtı döneminde Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı olarak görev yapan Bülent Ecevit’in büstünün Akçay’a kazandırılacak olması nedeniyle bölgede heyecan yaşandığı belirtildi.
Akçay Muhtarı, azaları ve köy halkı adına yapılan açıklamada, projenin hayata geçirilmesine katkı koyan, emek veren ve destek sağlayan herkese teşekkür edildi.
Açıklamada, “Allah herkesten razı olsun. Akçay’ımıza ve Kıbrıs Türk halkına hayırlı olsun” ifadelerine yer verildi.
Yorumlar
Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.