Pentaxim aşısı, geçici bir süreliğine serbest çalışan hekimler tarafından yapılacak
Sağlık Bakanlığı 5'li aşı olarak bilinen ve bebeklere uygulanan Pentaxim aşısının, Kıbrıs Türk Peditari Kurumu işbirliğinde geçici bir süreliğine serbest çalışan çocuk sağlığı ve hastalıkları uzmanları tarafından ücretsiz olarak yapılacağını duyurdu.
Sağlık Bakanlığı duyurusuna göre, söz konusu uygulamada hastalar, özel hekimlerinden aldıkları reçete ile Lefkoşa'da Kentsel Sağlık Merkezi, Gazimağusa'da Maraş Semt Polikliniği, Girne'de Dr. Akçiçek Hastanesi, İskele'de İskele Sağlık Merkezi ve Güzelyurt'ta da Güzelyurt Sağlık Merkezi'nden temin edecekleri aşıyı serbest çalışan hekimlere yaptırabilecekler.
Aileler, bebekleri için yaptıracakları bu aşı karşılığında serbest hekimlere aşı ücreti ödemeyecek.
Yorumlar
Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.