SAĞLIK
okuma süresi: 4 dak.

Terenin faydaları nelerdir?

Terenin faydaları nelerdir?

Bu yiyeceklerin başında ise tere, roka, maydanoz ve benzeri sağlıklı yeşillikler yer aldı. Biz de tüm bu sağlıklı besinlerin arasından tereyi seçtik ve terenin faydaları nelerdir? Tere hangi organa iyi gelir? Kimler tere tüketebilir? gibi soruların cevaplarını sizler için bir araya getirdik.

Yayın Tarihi: 14/06/22 00:16
Güncelleme Tarihi: 15/06/22 23:34
okuma süresi: 4 dak.
Terenin faydaları nelerdir?
A- A A+

Sağlıksız beslenmeye dayalı obezite ve kronik hastalıklar son yıllarda büyük bir artış göstermeye başladı. Hal böyle olunca insanlar, daha sağlıklı ve doğal yiyeceklere doğru bir yönelim gösterdi. Bu yiyeceklerin başında ise tere, roka, maydanoz ve benzeri sağlıklı yeşillikler yer aldı. Biz de tüm bu sağlıklı besinlerin arasından tereyi seçtik ve terenin faydaları nelerdir? Tere hangi organa iyi gelir? Kimler tere tüketebilir? gibi soruların cevaplarını sizler için bir araya getirdik.

TERENİN FAYDALARI
Eğer günümüzde oldukça fazla tüketilen hazır gıdalardan sıkıldıysanız ve sağlıklı bir şeyler yemek istiyorsanız, tere tam size göre. Peki, terenin faydaları nelerdir? Gelin hep birlikte bakalım. Tere, kronik hastalıklarla mücadelede bire birdir. Tere, kötü kolesterol, diyabet ve kalp rahatsızlığı risklerini ciddi oranda azaltır. Terenin faydaları bununla da sınırlı değildir. Soğuk algınlığını önlemede oldukça etkili olan tere, kemik sağlığına iyi gelir. Ayrıca terenin göz sağlığını iyileştirdiği de bilinmektedir.

TERE HANGİ ORGANLARA İYİ GELİR?
Tere vücudumuz için çok sağlıklı olsa da bazı organlara özellikle faydalıdır. Bunların başında ise ciğerler gelir. Tere, hem akciğerlere hem de karaciğere çok iyi gelir. Ciğerlerdeki tahribatı onarmada etkili rol oynayan tere, yüksek besin değerleri sayesinde kanser riskini de azaltır.

TEREDE HANGİ VİTAMİNLER BULUNUR?

Yukarıda da belirttiğimiz gibi terenin kronik hastalıklardan kansere, ciğerlerden kemik sağlığına kadar birçok faydası var. Peki, vücudumuz için nasıl bu kadar faydalı olabiliyor? Tabi, içindeki bulundurduğu vitaminler sayesinde. Tere, K vitamini açısından çok zengindir. Ayrıca, C ve A vitamini de içeren tere, tam bir magnezyum deposudur.

TERE NASIL TÜKETİLİR?

Faydalarını saymakla bitiremeyeceğimiz tere, tüketim açısında da oldukça zengindir. Tere, yoğurt ve bal gibi gıdalarla ara öğünlerde tüketilebileceği gibi yemeklerin yanına, özellikle et yemeklerinin yanına garnütür olarak da eklenebilir. Öte yandan tere salatalara eklenebileceği gibi doğrudan da tüketilebilir.

TERE ÇAYI NASIL YAPILIR?

Terenin tüketim alanları sadece yemeklerle sınırlı değildir. Tere, bitki çayı olarak da tüketilebilir. Yaklaşık 15-20 tere otu yaprağını, damak zevkinize göre 2-3 su bardağı kaynar suyun içerisine atarak, kısık ateşte yaklaşık 3 dakika kadar kaynatıp içebilirsiniz.

TEREYİ KİMLER TÜKETEBİLİR?
Hem sağlığa olan faydaları, hem de geniş kullanım alanı ile tere tüketmesi mantıklı olan bir sebze olarak görülse de bazı durumlarsa kullanımı sakıncalı olabilir. Örneğin, aşırı tere tüketimi tiroit bezlerinin büyümesine neden olabilir. Yine aşırı tere tüketimi mide ve bağırsak sorunlarına neden olabilir. Bu nedenler göz önünde bulundurulduğu zaman, hipertiroit hastalarının ve ülser rahatsızlığı bulunan hastaların tere otunu daha dikkatli tüketmesi gerekir.

 

Lavanta yağı ne işe yarar ? isimli makalemize göz atabilirsiniz

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.