DSÖ Başkanı Tenerife’de: Hantavirüs tespit edilen gemide tahliye süreci başladı
DSÖ Genel Direktörü Tedros Adhonam Ghebreyesus, hantavirüs vakalarının görüldüğü “MV Hondius” yolcu gemisinin Tenerife’ye ulaştığını ve yolcuların güvenli şekilde tahliye edilmesi için sürecin koordine edildiğini açıkladı. Geminin adaya gelişi bölgede endişe yarattı.
Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Genel Direktörü Tedros Adhonam Ghebreyesus, hantavirüs vakalarının tespit edildiği Hollanda bandıralı "MV Hondius" yolcu gemisinin Tenerife'ye ulaştığını belirterek, yolcuların güvenli bir şekilde tahliyesi için sonraki adımları koordine ettiklerini bildirdi.
Ghebreyesus, ABD merkezli X sosyal medya platformundaki hesabından paylaşımda bulundu.
"MV Hondius" adlı yolcu gemisinin Tenerife kıyılarına ulaştığını belirten Ghebreyesus, "Limandayız ve yolcuların güvenli bir şekilde karaya çıkışı için sonraki adımları koordine ediyoruz." ifadelerini kullandı.
Adada panik yaratan geminin gelmesi nedeniyle 3 İspanyol bakan ile DSÖ Genel Direktörü Tedros Adhonam Ghebreyesus da Tenerife'de bulunuyor.
Arjantin'den yola çıkan ve hantavirüs vakalarının tespit edildiği Hollanda bandıralı "MV Hondius" yolcu gemisi, İspanya'nın güneydoğusunda yer alan Kanarya Adaları'nın Tenerife kentindeki Granadilla de Abona Limanı'na getirilmişti.
Yorumlar
Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.