31 Mayıs, Pazar
£

$

DAÜ-SEN, Mağusa Kaza Mahkemesi önünde basın açıklaması yapacak

Hala gizli tutulan pazarlıklar ve anlaşmalar sonucunda Doğu Akdeniz Üniversitesi'ne (DAÜ) bağlı, halkın parasıyla inşa edilen kreş, ilkokul ve kolejinin hiçbir ücret alınmadan bir günde peşkeş çekilip çalışanlarının kapı önüne konulmasına direnenlerin yargılanmasına yarın, 16 Ağustos 2013, Cuma günü saat 09.00'da Mağusa Kaza Mahkemesine devam edilecek.

banner
A- A A+

DAÜ akademik personeli ve sendikacı Ulaş Gökçe, Hasan Altıok, Hüseyin Özkaramanlı, Hamit Caner, Hüseyin Demirel, Ercan Hoşkara, Cemil Sarıçizmeli ile DAÜ personeli Barış Eseller, KTOEÖS Başkanı Tahir Gökçebel ve Sendika Yönetim Kurulu Üyesi Fikret Civisilli'nin yargılandığı ve yıldırma, korkutma ve sindirme amacı taşıyan dava 2 yıldan beridir sürmektedir. DAÜ Rektörü Abdullah Öztoprak'ın girişimleriyle açılan ve sendikacıların yargılandığı davalara benzer uygulamalar DAÜ içinde de yaşanmış ve bu bağlamda onlarca çalışan disiplin kuruluna verilmişti. Disiplin Kurulu ise Rektör Yardımcısı Osman Yılmaz başkanlığında çalışanlara gözdağı vermek için büyük uğraş vermişti.

Kurulacak yeni hükümetin çözmesi gereken sorunların başında yolsuzluk, usulsüzlük, baskı, tehdit ve partizanlığa batan DAÜ yer almaktadır. Sendikamız, hesap sorulmasının DAÜ'den başlaması için elinden gelen katkıyı koyacaktır. DAÜ'de hesap sormayan bir hükümet DAÜ Yönetiminin icraatlarına ortak olacaktır.

Tüm dostlarımızı 16 Ağustos 2013, Cuma günü Mağusa Kaza Mahkemesi'ne bekliyoruz.

Sendikamız 08.45'de Mahkeme önünde bir basın açıklaması yapacaktır.

DAÜ-SEN

banner

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Diğer GAZİMAĞUSA Haberleri