DAÜ BTYO'dan yeni bir akreditasyon daha
Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Bilgisayar ve Teknoloji Yüksek Okulu (BTYO) Bilgi Teknolojileri (IT) Yüksek Lisans programı ASIIN (Almanya) akreditasyonu aldı.
Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Bilgisayar ve Teknoloji Yüksek Okulu (BTYO) Bilgi Teknolojileri (IT) Yüksek Lisans programı ASIIN (Almanya) akreditasyonu aldı. Yüksek lisans programı olarak bir ilki başaran DAÜ Bilgisayar ve Teknoloji Yüksek Okulu ayni zamanda Euro Inf kalite belgesini de yüksek lisans alanına kazandırmış oldu. Yeni alınan akreditasyonlarla birlikte BTYO'da akreditasyonlu program sayısını 13'e yükselmiş oldu.
DAÜ BTYO'nun bünyesinde bulunan Elektrik ve Elektronik Teknolojisi (2 ve 3 yıllık), İnşaat Teknolojisi ( 2 ve 3 yıllık), Bilgisayar Programcılığı (2 ve 3 yıllık), Biyomedikal Cihaz Teknolojisi (2 ve 3 yıllık) ve Harita ve Kadastro ( 2 yıllık) programları özverili ve ciddi bir çalışma sonucunda geçtiğimiz dönem akreditasyon almıştı.
DAÜ BTYO Müdürü Prof. Dr. Mustafa İlkan, Bilgi Teknlojisi Yüksek Lisans programının aldığı ASIIN akreditasyonu ile birlikte BTYO'nun önemli bir başarıya daha imza attığını belirtti. BTYO'nun DAÜ'de kurulan ilk akademik birim olduğunu ifade eden Prof. Dr. İlkan, DAÜ BTYO'nun, alanında uzman ara elemanlar da yetiştirdiğini sözlerine ekledi.
Akreditasyonun bir standardı yakalama, bir sınav süreci ve üçüncü bir göz tarafından belirlenen standartlara göre denetlenme olduğunu kaydeden Prof. Dr. İlkan, 28 AB ülkesinde geçerli olan akreditasyonlara sahip olduklarını kaydetti. Ayrıca akreditasyonların eğitimde kalitenin yakalandığının kanıtı olduğunu ifade eden Prof. Dr. İlkan, mesleki eğitimin en yüksek seviyesinin Almanya olduğunu ve BTYO'nun da FIBAA ve ASIIN akreditasyonlarının Alman kökenli akreditasyonlar olduğunu kaydetti.
Prof. Dr. İlkan Bilgisayar Teknolojisi ve Bilişim Sistemleri programının uluslararası ASIIN akreditasyonuna sahip olduğunu belirterek akreditasyon ile mezunlarının tüm dünya ve özellikle Avrupa'da serbest dolaşımın sağlandığını ve eğitim kalitesinin de EQAINE tarafından verilen EuroInf label ile tescillendiğini vurguladı.
BTYO PROGRAMLARI
2 YILLIK PROGRAMLAR
|
Bölüm Kodu |
Bölümün İngilizce Adı |
Akreditasyon |
|
3D |
Biomedical Equipment Technology Biyomedikal Cihaz Teknolojisi |
ASIIN |
|
3F |
Medical Documentation & Office Management Tıbbi Dökümantasyon ve Sekreterlik |
FIBAA |
|
3H |
Computer Technology and Programming Bilgisayar Teknolojisi ve Programlama |
ASIIN |
|
3R |
Mapping and Cadastrial Survey Harita ve Kadastro |
ASIIN |
|
32 |
Electrical and Electronics Technology Elektrik ve Elektronik Teknolojisi |
ASIIN |
|
34 |
Construction Technology İnşaat Teknolojisi |
ASIIN |
|
38 |
Computer Aided Accouting Muhasebe ve Vergi Uygulamaları |
FIBAA |
3 YILLIK PROGRAMLAR
|
Bölüm Kodu |
Bölümün İngilizce Adı |
Akreditasyon |
|
39 |
Electrıcal & Electronics Technology Elektrik ve Elektronik Teknolojisi |
ASIIN |
|
3G |
Computer Programming Bilgisayar Programcılığı |
ASIIN |
|
30 |
Construction and Technical Drawing Technology Inşaat ve Teknik Çizim Teknolojileri |
ASIIN |
|
3M |
Biomedical Equipment Technology Biyomedikal Cihaz Teknolojisi |
ASIIN |
4 YILLIK PPROGRAM
|
Bölüm Kodu |
Bölümün İngilizce Adı |
Akreditasyon |
|
35 |
Informatıon Technology (4 yıllık) Bilgisayar Teknolojisi ve Bilişim Sistemleri |
ASIIN |
|
Euro INF Label |
YÜKSEK LİSANS PPROGRAMI
|
Bölüm Kodu |
Bölümün İngilizce Adı |
Akreditasyon |
Bitiş Tarihi |
|
3T |
Informatıon Technology Bilişim Teknolojileri |
ASIIN |
27 July 2018 |
|
Euro Inf Label |
27 July 2018 |
Yorumlar
Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.