GAZİMAĞUSA
okuma süresi: 4 dak.

UBP Gazimağusa Milletvekili Canaltay: “Girişimciliğin önünü açacağız”

UBP Gazimağusa Milletvekili Canaltay: “Girişimciliğin önünü açacağız”

Ulusal Birlik Partisi Gazimağusa Milletvekili Resmiye Canaltay, start-uplarla bir araya geldi. Canaltay’a Bahçeşehir Kıbrıs Üniversitesi’nden Yrd. Doç. Dr. Burak Erkut eşlik etti.

Yayın Tarihi: 01/07/20 18:19
okuma süresi: 4 dak.
UBP Gazimağusa Milletvekili Canaltay: “Girişimciliğin önünü açacağız”

Ulusal Birlik Partisi Gazimağusa Milletvekili Resmiye Canaltay, start-uplarla bir araya geldi.

UBP Gazimağusa Milletvekili Resmiye Canaltay, SOS Çocuk Köyü Derneği’ne bağlı olarak faaliyet gösteren Girne Gençlik Gelişim Merkezi GİGEM’de elektronik ticaret alanında faaliyet gösteren girişimcilerle bir araya gelerek e-ticaret sektöründe karşılaşılan sorunları, dijitalleşmeyi ve girişimcilik ekosistemini konuştu.

Canaltay’a Bahçeşehir Kıbrıs Üniversitesi’nden Yrd. Doç. Dr. Burak Erkut eşlik etti. SOS Çocuk Köyü Derneği YK Başkanı Av. Buğra Akter, GİGEM Proje Koordinatörü İsmail Bayramoğlu ve SOS Çocuk Köyü Derneği Ulusal Direktörü Refika İnce’nin de hazır bulunduğu toplantı GİGEM Operasyon ve İş Geliştirme Koordinatörü Hasan Tabakçı ve Bahçeşehir Kıbrıs Üniversitesi öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Burak Erkut’un açılış konuşmalarıyla başladı.

Hem yatırımcı ağının hem de genç girişimciler için teknik destek ve teşviklerin olmadığına dikkat çeken Tabakçı, girişimcilerin özellikle yasal eksikliklerden dolayı yaşadığı zorluklardan örnekler verdi.

 Erkut da girişimcilik ekosisteminde önemli olan unsurların üzerinde durarak, 25 ülkede yaptığı araştırmalarda özellikle iş kurma, fikri mülkiyet hakları ve finansmana erişimin kolaylaştırılmasının girişimciliğe pozitif etkisi olduğunu belirtti.

E-ticaret sektöründe faaliyet gösteren girişimcilerin de konuşup sektördeki sorunları ve beklentileri anlattıkları toplantıda Canaltay, dijitalleşme ve e-ticareti de içinde barındıran bir girişimcilik ekosistemi oluşması için yasal çerçevenin yine girişimcilerle birlikte hazırlanacağının müjdesini verdi.

“Bu ülkede gençlerin, girişimcilik aracılığıyla hayallerinin peşinden koşması için koşulları yaratacağız” diye konuşan Canaltay, pandemi sürecinin hem markaların dijitalleşmesi hem de dijital markaların ve e-ticaretin hız kazanmasına etki ettiğini, şu anda yapılması gerekeninse girişimciliğin önünü açacak yasal çerçeve için atılması gereken adımlar olduğunu ifade etti.

Bunun da yine girişimciler ve girişimcilik ekosisteminde yerini alacak olan paydaşlarla gerçekleşeceğini belirten Canaltay, kendisinin de girişimcilik geçmişi olduğunu; girişimcilikte başarı hikayelerinin iş yaşamında iniş ve çıkışlar sonucu ortaya çıktığını ifade etti.

Türkiye’nin değeri 1 milyar doları geçen ilk unicorn girişiminin oyun sektöründen çıktığı konusu ile birlikte KKTC’nin de unicorn girişimler çıkarabilecek insan kaynağının olduğunu vurguladı.

Bu bağlamda GİGEM’in de girişimcilik ekosisteminde girişimcilere teknik destek sağlayan özellikli bir noktada olduğunu belirten Canaltay, GİGEM ekibine ve katılan girişimcilere teşekkür etti.

GİGEM’in projesi Genç Girişimcileri Teknik ve Ekonomik Destekleme GIGHUB’ın da tanıtıldığı toplantıda çıkan yol haritası, girişimcilik ekosistemi için gereken yasal çerçevenin oluşturulmasında kullanılacak.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.