GAZİMAĞUSA
okuma süresi: 3 dak.

Gazimağusa Belediyesi’nin sivrisinekle mücadelesi sürüyor

Gazimağusa Belediyesi’nin sivrisinekle mücadelesi sürüyor

Gazimağusa Belediyesi, kent genelinde sivrisinekle mücadelede göletler ve sazlık alanları çevreyle uyumlu biyolojik larvasit kullanarak ilaçlama çalışmaları yürütüyor.

Yayın Tarihi: 28/03/23 16:03
okuma süresi: 3 dak.
Gazimağusa Belediyesi’nin sivrisinekle mücadelesi sürüyor

Gazimağusa Belediyesi, kent genelinde sivrisinekle mücadelede göletler ve sazlık alanları çevreyle uyumlu biyolojik larvasit kullanarak ilaçlama çalışmaları yürütüyor. Bu kapsamda Gazimağusa Belediyesi’ne bağlı Sağlık Şubesi ekipleri, bir süreden beridir sivrisinekle mücadelede son derece önemli olan göletlerin ilaçlanması konusunda çalışmalarına yoğun bir şekilde devam ediyor.

Mücadele, Gazimağusa Belediyesi Sağlık Şubesi ekipleriyle uzman biyologların birlikte yürüttüğü çalışmalarla, fizibilite raporu ışığında biyolojik yaşama olumsuz etkisi olmayan ilaçlar kullanılarak sürdürülüyor. 

Bu kapsamda mücadelede Atık Su Arıtma Tesisi, Çanakkale Göleti çevresi, Gülseren Göleti ve sazlık alanlara öncelik veriliyor. Sivrisinek larvalarını kaynağından yok etmeyi hedefleyen ilaçlama çalışmalarına ek olarak ise Gazimağusa Belediyesi Sağlık Şubesi ekipleri tarafından üretilen ve göletlere bırakılan larva yiyen balıklar da mücadelede etkin rol alıyor.

Sağlık Şubesi Amiri İlke Sabit Soyer, sulak alanlarda sürdürülen mücadelenin yanında sivrisinek larvalarının üremesini engellemek için kent halkını, kendi yaşam alanlarında açıkta su birikintisi bırakmama konusunda uyardı. Soyer, evlerde depo kapaklarının açık bırakılması, kova, lastik içi gibi yerlerde oluşan durağan su birikintilerinde sivrisinek larvalarının ürediğini ifade ederek, kent halkının bu unsurlara dikkat ederek mücadeleye katkı sağlayabileceğine vurgu yaptı.

SOYER: “MÜCADELENİN ETKİLİ OLMASI İÇİN FİZİBİLİTE ÇALIŞMASI ÖNEMLİ”

Geçmiş dönemlerde Nisan ayının başlarında ilaçlama çalışmalarının yapıldığını ifade eden Sağlık Şubesi Amiri İlke Sabit Soyer, yılın bu zamanında sivrisineğin larva evresinden erişkin sinek evresine geçtiği için mücadelenin etkili olmadığını, bu nedenle Şubat ayı itibari ile ilaçlama çalışmalarına başlandığını kaydetti.

Mücadelede fizibilite çalışmalarının önemine dikkat çeken Soyer, Gazimağusa Belediyesi’nin sahip olduğu iyi ekipman ve tecrübeli personel ile fizibilite çalışmaları kapsamında larva sayımlarının yapıldığını, ilaçlamaların da oluşturulan fizibilite raporu sonucunda 20 günlük periyotlarla yapıldığını ifade etti.

Ayrıca larva mücadelesinde balık kullanıldığına da dikkat çeken Soyer, sivrisinekle etkin mücadele için Gazimağusa Belediyesi Sağlık Şubesi tarafından bu yıl bin 600 balığın üretilip sulak alanlara bırakıldığını açıkladı.

Amacın sivrisinek popülasyonunu yüzde 70 oranda azaltmak olduğunu belirten Soyer, bunun yüzde yüz seviyede başarılmasının hem mümkün olmadığını hem de doğal yaşamın döngüsüne zararlı olduğunu ifade etti.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.