EĞİTİM
okuma süresi: 6 dak.

“Mutluluk Sanatı” projesi hayata geçiyor

“Mutluluk Sanatı” projesi hayata geçiyor

Başbakanlık Uyuşturucu ile Mücadele Komisyonu’nun Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi ile iş birliği protokolü çerçevesinde toplumsal ruh sağlığını korumaya yönelik kanıta dayalı bilimsel eğitim çalışmalarına devam ediliyor.

Yayın Tarihi: 02/11/20 16:45
okuma süresi: 6 dak.
“Mutluluk Sanatı” projesi hayata geçiyor
A- A A+

Yerel yönetimlerle iş birliğinde geçen yıl hayata geçirilen Öznel İyi Oluş Projesi’nin ardından, bu kez de Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığı ve yerel yönetimlerle işbirliğinde, “Mutluluk Sanatı: 36-72 aylık çocuğa sahip Annelere ve  Okul Öncesi Öğretmenlerine Yönelik  Pozitif Düşünme ve Öznel İyi Oluş Eğitimi Projesi” hayata geçiriliyor.

Başbakanlıktan verilen bilgiye göre, Lefkoşa Belediyesi, Girne Belediyesi, Gönyeli Belediyesi ve Değirmenlik Belediyesi ve Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi Kadın ve Cinsiyet Araştırmaları Merkezi’nin (UKAMER)destek verdiği, toplumsal ruh sağlığını desteklemeye yönelik önleyici bir psiko-eğitim projesi olan “Mutluluk Sanatı” eğitimlerine yönelik başvurular bugün başladı.

Yürütücülüğünü Doç. Dr. Çağla Gür ve Yrd. Doç. Dr. Şerife Özbiler’in yapacağı, Uzm. Şahin Karasalih, Uzm. Hüseyin Göksu ve Uzm. Başak Eser’in de asistan olarak görev alacağı “Mutluluk Sanatı projesine yönelik başvurular 22 Kasım tarihine kadar devam edecek.

26 Kasım Perşembe günü başlayacak eğitimler online olarak Zoom üzerinden gerçekleştirilecek.

Öğretmen eğitimleri Perşembe günleri 18.30’da, anne eğitimleri ise Cuma günleri saat 18.30’da planlanmıştır. Eğitimlerin Haziran 2021’de tamamlanması hedefleniyor. Projenin tamamlanmasıyla birlikte bilimsel bir rapor hazırlanarak kamuoyuna açıklanacak.

Kuzey Kıbrıs Turkcell’in imkanı  olmayan 50 anneye  1 AY geçerli 1 GB iletişim desteği sağlayacağı “Mutluluk Sanatı Projesi”ne Elite ResearchandSurgicalHospital ise beslenme ve diğer sağlık konularında online eğitim desteği sağlayacak.

Başvurular Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi web sayfasından duyurular linki üzerinden yapılacaktır. mutluluksanatikibris@gmail.com e-posta adresinden ve 0533 873 8983 no.lu WhatsApp hattından kayıt için bilgi alınabiliyor.

ÇAĞLA GÜR

Proje yürütücüsü UKÜ Eğitim Fakültesi Temel Eğitim Bölümü Okul Öncesi Öğretmenliği Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Çağla Gür, Projenin toplumsal ruh sağlığını desteklemeye yönelik önleyici bir psiko-eğitim projesi olduğuna işaret etti.

“Yapılan yüzlerce araştırmaya göre bireyde pozitif düşünme, öznel iyi oluş ve mutluluk üretkenlik üzerinde etkilidir. Üretken bireylerden oluşan toplumlar ise refah düzeyi yüksek toplumlardır. Pozitif düşünme denildiği zaman sadece olumlu duyguların abartılı bir şekilde yaşanarak, diğerlerinin yok sayılması anlaşılmamalıdır” diyen Gür, “Pozitif Düşünme ve Öznel İyi Oluş Eğitimi kapsamında, Pozitif Düşünme, Akılcı Duygucu Davranışçı Terapi (ADDT) Bağlamında Öznel İyi Oluş çalışmaları, Kişilik Güçleri (24 güç) bağlamında anne ve çocuk eğitimi, PERMA Modeli, düşünce ve duygulara ilişkin bilinçli farkındalık geliştirme, Anne ve çocuk sağlığı ve beslenmesine yönelik farkındalık geliştirme, rezilyansı güçlendiren faktörler, Çok Boyutlu Bakış Açılarıyla Düşünme modeli ve uygulamaları yer alacaktır” ifadelerine yer verdi.

ŞERİFE ÖZBİLER

Yrd. Doç. Dr. Şerife Özbiler, “Mutluluk Sanatı Projesi”nin amacının annelerin ve öğretmenlerin destekleriyle çocukların öznel iyi oluşunu desteklemek olduğunu vurguladı.

Proje kapsamında 36-72 ay çocuğu olan anneler için ve okul öncesi öğretmenler için olmak üzere iki farklı eğitim program olacağına işaret eden Şerife Özbiler, “Her iki eğitim programı da haftada bir gün olacaktır. Eğitimler online olmak üzere birer saat sürecektir. Bununla birlikte teorik eğitimlerde sunulan etkinlik örneklerinden yola çıkılarak hafta boyu uygulamalar gerçekleştirilecektir.  Öğretmen eğitimleri Perşembe günleri 18.30’da, anne eğitimleri ise Cuma günleri saat 18.30’da olacaktır” dedi.

HASAN KARAOKÇU

Uyuşturucu ile Mücadele Komisyonu Başkanı Hasan Karaokçu ise tüm bağımlılıklara karşı mücadele konusunda önleme çalışmalarına büyük önem verdiklerini söyledi.

Anne ve öğretmen eğitiminin toplumların geleceği için önemli olduğuna işaret eden Hasan Karaokçu, bu çerçevede Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi öncülüğünde toplumsal ruh sağlığını korumaya yönelik olarak hazırlanan “Mutluluk Sanatı Projesi”ni Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığı, yerel yönetimler ve sivil toplum kuruluşları ile işbirliğinde hayata geçirmekten büyük gurur duyduklarını vurguladı. 

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.