EĞİTİM
okuma süresi: 3 dak.

UKÜ rehber öğretmenlere yönelik olarak “pandemide psikolojik sağlamlık” semineri düzenledi  

UKÜ rehber öğretmenlere yönelik olarak “pandemide psikolojik sağlamlık” semineri düzenledi  

Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi (UKÜ) Eğitim Fakültesi tarafından rehber öğretmenlere yönelik “Pandemide Psikolojik Sağlamlık” semineri gerçekleştirdi.

Yayın Tarihi: 19/01/21 16:28
okuma süresi: 3 dak.
UKÜ rehber öğretmenlere yönelik olarak “pandemide psikolojik sağlamlık” semineri düzenledi  
A- A A+

Koronavirüs  salgın tedbirleri kapsamında çevrim içi olarak düzenlenen seminerin moderatörlüğünü Aslıhan Kaygısız üstlenirken, Eğitim Fakültesi, Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Gürcan Seçim etkinlikte bilgilendirmelerde bulundu. 

Psikolojik sağlamlığın genel anlamda psikolojik esneklik olduğuna dikkat çeken Seçim, “Psikolojik sağlamlık, zorluklar, travmalar ve süreğen yaşam stresleri karşısında kaldığında, toparlanabilme adapte olabilme yeteneğidir” şeklinde konuştu.

Yrd. Doç. Dr. Seçim, psikolojik sağlamlığı olan bireylerin, sorun çözebilen, stresli durumlara uyum sağlayabilen, travmalardan sonra yeniden ayağa kalkabilen bireyler olarak görüldüklerini kaydederek, bu bireylerin genellikle esnek planlama yapabilen, dayanıklılığını ve problem çözme güçlerini artıran tercihler yapan, değişim ve uyum yeteneği olan bireyler olduğunu söyledi. Seçim, psikolojik sağlamlığı olan bireylerin, amaç odaklı ve kararlı davranışlar gösterenbireyler olduklarını ve zayıflıklarını geliştirmeye yönelik sorumluluk aldıklarını belirtti.

"PSİKOLOJİK SAĞLAMLIK KONUSUNDA ERKEN DÖNEMLERDEN İTİBAREN EBEVEYN TUTUMLARI ETKİLİ"

Seçim, psikolojik sağlamlığın özelliğinin oluşumunda erken dönemlerden itibaren ebeveyn tutumlarının etkili olduğu da anımsatarak, çocuğa karşı kabul ve ilgi gösteren, çocuğun düşüncelerini ve nasıl hissettiğini önemseyen, duygularını ifade etmesini destekleyen tutumların, öz-saygı ve öz-değer algısını olumlu yönde pekiştirdiğini kaydetti. Çocukbir sorunla karşılaştığı zaman hazır bir çözüm yolunu empozeetmeyen, çözümü bulması için alternatif yollar bulmasını ve denemesini destekleyen tutumların,çocuğun problem çözme gücünü artırdığına vurgu yapan Seçim, bu sayede kalıpların dışında düşünebilme yeteneğinin geliştiğini aktardı.

Yrd. Doç. Dr. Seçim, içinde yaşanılan kültürve eğitim sisteminin de bu gelişim sürecinde etkili rol oynadığını ekleyerek, bu bileşenlerin tümünün yetişkin yaşamındaki duygu ve davranışlarıdüzenleme becerilerinin, yaşam becerilerinin ve dolayısıyla psikolojik sağlamlığın temelini oluşturduğunu söyledi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.