EĞİTİM
okuma süresi: 3 dak.

UKÜ’lü öğrenciler TC Büyükelçisi Ali Murat Başçeri ile bir araya geldi

UKÜ’lü öğrenciler TC Büyükelçisi Ali Murat Başçeri ile bir araya geldi

UKÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi tarafından düzenlenen “Diplomatik Misyon ve Hukuk” başlıklı etkinlikte Türkiye Cumhuriyeti Büyükelçisi Ali Murat Başçeri diplomatların dokunulmazlıkları ve ayrıcalıkları konusunda bilgi verdi.

Yayın Tarihi: 04/04/21 10:15
okuma süresi: 3 dak.
UKÜ’lü öğrenciler TC Büyükelçisi Ali Murat Başçeri ile bir araya geldi
A- A A+

Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi (UKÜ) İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi tarafından düzenlenen “Diplomatik Misyon ve Hukuk” başlıklı etkinlikte Türkiye Cumhuriyeti Büyükelçisi Ali Murat Başçeri diplomatların dokunulmazlıkları ve ayrıcalıkları konusunda bilgi verdi.

Tüm Dünyada yaşanan Covid-19 salgını nedeniyle çevrim içi olarak gerçekleşen etkinlikte, Büyükelçi Ali Murat Başçeri yanı sıra UKÜ Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Mehmet Direkli de bir konuşma yaptı.

Büyükelçi Başçeri, Uluslararası Hukuk’un önemli bir parçası olan diplomatların dokunulmazlıkları ve ayrıcalıkları konusunda konuşarak, özellikle diplomatların çalıştıkları ülkelerdeki kültüre ve sisteme adapte olmaları sürecine dikkat çekti.

Mesleki yaşamındaki deneyimleri hakkında paylaşımlarda bulunan Başçeri, kendisinin özellikle Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyet’inde görevli olmasından dolayı yaşadığı birtakım avantajları dile getirdi.

Büyükelçi Başçeri kendisinin daha önce Lefkoşa’da görev alması, ülkedeki dil ve kültürün Türkiye’deki dil ve kültür ile benzerlik göstermesi nedeniyle yaşadığı avantajları vurgulayarak, söz konusu deneyimlerini öğrencilere aktardı.

UKÜ Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü öğrencilerine diplomasi alanında kullanabilecekleri önemli tavsiyelerde bulunan Başçeri, konuşmasında diplomatlık mesleğinin zorluklarına da dikkat çekti.

Büyükelçi Başçeri sonrasında söz alan Yrd. Doç. Dr. Direkli katılımcılara konunun tarihsel gelişimi ve teorik çerçevesi hakkında bilgi verdi.

Özellikle 8 Nisan 1961 tarihli Diplomatik İlişkiler Hakkındaki Viyana Sözleşmesine birçok kez atıfta bulunan Direkli, söz konusu sözleşmenin günümüzde diplomatların dokunulmazlıkları, ayrıcalıkları ve çalışma şartları açısından en önemli yazılı hukuk kaynağı olduğunun altını çizdi. 

Etkinliğin sonunda gerçekleştirilen soru cevap bölümü sonrasında söz alan UKÜ Rektörü Prof. Dr. Halil Nadiri, Büyükelçi Ali Murat Başçeri’nin öğrencilerle bir araya gelmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, katılımcılara konu hakkında yaptıkları değerlendirmeleri nedeniyle teşekkür edip, oturumu sonlandırdı.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.