EĞİTİM
okuma süresi: 6 dak.

DAÜ, 3 Yönetim Sistemi'nden tam not alarak başarıyla geçti

DAÜ, 3 Yönetim Sistemi'nden tam not alarak başarıyla geçti

DAÜ, Türk Standartları Enstitüsü tarafından ISO 9001 Kalite Yönetim Sistemi, ISO 10002 Öğrenci Memnuniyeti Yönetim Sistemi ve ISO 45001 İş Sağlığı Güvenliği Yönetim Sistemi denetimlerinden 3 Yönetim Sistemi ile ilgili tam not alarak başarıyla geçti.

Yayın Tarihi: 03/06/23 10:00
okuma süresi: 6 dak.
DAÜ, 3 Yönetim Sistemi'nden tam not alarak başarıyla geçti

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ), Türk Standartları Enstitüsü (TSE) tarafından 29 Mayıs – 2 Haziran 2023 tarihleri arasında ISO 9001:2015 Kalite Yönetim Sistemi, ISO 10002:2018 Öğrenci Memnuniyeti Yönetim Sistemi ve ISO 45001:2018 İş Sağlığı Güvenliği Yönetim Sistemi denetimlerinden 3 Yönetim Sistemi ile ilgili de herhangi bir uygunsuzluk tespit edilmeden tam not alarak başarıyla geçti. 2015 yılında başlayan yönetim sistemleri süreci ile ilgili olarak Toplam Kalite Merkezi Müdürlüğü koordinasyonunda görev yapan ve kendi birimleri ile ilgili hazırlıkları tamamlayan 43 kişilik kalite ekibinin yaptığı çalışmaların değerlendirildiği denetim 5 gün sürdü. 

Denetim sürecinde denetim ekibi üç ayrı koldan birimleri hem dokümantasyon, hem de altyapısal olarak denetledi. Beş gün süren denetimde, yönetim sistemi faaliyetlerinin yanında, akademik olarak incelemeler ve değerlendirmeler de yapıldı. 2 Haziran 2023, Cuma günü, Mustafa Afşin Ersoy Salonu’nda DAÜ Rektörü Prof. Dr. Aykut Hocanın, İdari ve Teknik İşlerden Sorumlu Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Serhan Şensoy, Toplam Kalite Yönetim Merkezi (TKYM) Müdürü ile Satınalma ve Envanter Kontrol Müdürü Mahmut Dağtekin, tüm birimlerin Kalite Temsilcileri ve Yönetim Sistemleri Danışmanı Latif Sakar’ın katılımıyla Kapanış Toplantısı gerçekleştirildi. Yapılan Kapanış Toplantısı’nda denetim ekibi tarafından bulgular paylaşıldı.

DAÜ LİDER POZİSYONDA”

Kapanış toplantısında konuşan Dağtekin, denetim süreci hakkında bilgiler vererek süreç içerisinde emeği geçen herkese teşekkürlerini iletti. Ardından konuşan TSE Denetçisi Tuncay Çimen ev sahipliğinden dolayı DAÜ’ye teşekkürlerini sundu. İş Sağlığı Güvenliği Yönetim Sistemi ile ilgili bulgularını paylaşan Çimen, bu alanda güzel çalışmaların olduğunu gözlemlediklerini bildirdi. DAÜ’nün bu alanda lider pozisyonda olduğunun altını çizen Çimen, burada yapılacak olan her uygulamanın Kıbrıs’ta yol gösterici olacağını vurguladı. Çimen konuşmasının sonunda kurum olarak DAÜ’nün daha iyi yerlerde olmasını temenni etti.

TSE Denetçisi Fatih Sağdıç ise gerçekleştirdiği konuşmasında Öğrenci Memnuniyeti Yönetim Sistemi ve İş Sağlığı ve Güvenliği Yönetim Sistemi ile ilgili bulgularını aktardı. Her iki yönetim sisteminde de iyi uygulamalar gerçekleştirildiğini belirten Sağdıç, DAÜ’de öğrenci memnuniyeti yönünde her zaman çözümcü yaklaşımın benimsenmesinin önemli olduğunu bildirdi.  Motivasyonu artırma yönünde yapılan faaliyetlerin oldukça önemli olduğunu aktaran Sağdıç, bu bağlamda yapılan etkinliklerin oldukça değerli olduğunu vurguladı. DAÜ’de çok güzel örneklerle karşılaştıklarını ve DAÜ’de güzel bir motivasyonun hakim olduğunu dile getiren Sağdıç, DAÜ’yü daha iyi noktalarda görmek istediklerini vurguladı.

DAÜ ÖNCÜ BİR ÜNİVERSİTEDİR”

DAÜ İdari ve Teknik İşlerden Sorumlu Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şenşoy, DAÜ hakkında bilgiler vererek DAÜ’nün uzun zamandır kaliteye önem verdiğini ve 90’lı yılların sonunda ABET akreditasyon çalışmalarına başladığını vurguladı. DAÜ’nün kaliteye verdiği önemin ve kültürün çok eskilere dayandığını aktaran Prof. Dr. Şensoy, bu bağlamda Türk Standartları Enstitüsü (TSE) tarafından yapılan denetimlere kapılarını açtığını aktardı. DAÜ’nün dış denetime kendini açan ve bu süreci her zaman lehine kullanarak gelişimine katkı sağlayacak şekilde değerlendirmeyi bilen öncü bir üniversite olduğunu aktaran Prof. Dr. Şensoy, söz konusu süreci daha da ileriye götürmek için çalışmalara devam edeceklerinin altını çizdi.

“KALİTE SÜREÇLERİ HİÇBİR ZAMAN DURMAZ”

Prof. Dr. Hocanın toplantıda yaptığı konuşmasında üniversitenin kalite ile ilgili olan sorumlularına teşekkürlerini ileterek, DAÜ’nün hizmet ettiği her alanda kalite süreçlerine büyük önem verdiğini bildirdi. Kalitenin DAÜ’nün vizyonunun bir parçası olduğunu dile getiren Prof. Dr. Hocanın, DAÜ’nün KKTC’de gurur duyulacak bir noktada olduğunu ve Kıbrıs Türk halkının en değerli üniversitelerinden biri olduğunu vurguladı. DAÜ’nün yükseköğrenime yol gösterici ve standartları belirleyen pozisyonda olduğunu da aktaran Prof. Dr. Hocanın, DAÜ’nün görevlerini yürütürken en iyi şekilde eğitim verdiğini, araştırmalarda yer aldığını ve topluma hizmet konusunda gereğini yaptığını vurguladı.

Kalite sürecinin zorla yapılacak bir süreç olmadığını ifade eden Prof. Dr. Hocanın, DAÜ genelinde hem akademik hem de yönetsel alanlarda kalite ve akreditasyon çalışmalarına her zaman önem verildiğinin altını çizdi. Denetleme süreçlerinde amacın dış gözler tarafından eksiğin tespit edilerek sürekli iyileştirme döngüsünün işlemesi gerektiğini aktaran Prof. Dr. Hocanın, kalite süreçlerinin hiçbir zaman durmadığını aktardı. Kalite süreçleri ile ilgili olarak TSE’nin her zaman gurur ve güven duyulan kurumların başında geldiğini aktaran Prof. Dr. Hocanın, TSE değerlendirmelerinin uzun zamandır devam ettiğini bildirdi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.