EĞİTİM
okuma süresi: 3 dak.

DAÜ'lü Prof. Dr. Erginel, Oxford Üniversitesi'nde misafir akademisyen oldu

DAÜ'lü Prof. Dr. Erginel, Oxford Üniversitesi'nde misafir akademisyen oldu

Doğu Akdeniz Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet M. Erginel, Oxford Üniversitesi Felsefe Fakültesi'nde misafir akademisyen olarak görev aldı.

Yayın Tarihi: 16/07/26 14:20
okuma süresi: 3 dak.
DAÜ'lü Prof. Dr. Erginel, Oxford Üniversitesi'nde misafir akademisyen oldu

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Fen ve Edebiyat Fakültesi Psikoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet M. Erginel, Oxford Üniversitesi Felsefe Fakültesi'nde misafir akademisyen olarak görev aldı.

Times Higher Education dünya üniversite sıralamasına göre son on yıldır aralıksız olarak dünyanın en iyi üniversitesi seçilen Oxford Üniversitesi'nin Felsefe Fakültesi'nde, alanın önde gelen birçok felsefecisi bulunuyor.

2025-2026 Akademik Yılı Bahar Dönemi boyunca uzmanlık alanı olan Eski Yunan Felsefesi üzerine çeşitli seminer ve çalıştaylara katılan Prof. Dr. Erginel, yürüttüğü akademik çalışmaları Oxford Üniversitesi öğretim üyeleri, doktora öğrencileri ve diğer misafir akademisyenlerle paylaşma fırsatı buldu.

Prof. Dr. Erginel, bu süreçte özellikle Platon'un haz, acı ve güzellik kavramlarına ilişkin görüşleri üzerine yaptığı araştırmalarını derinleştirerek çalışmalarını makale ve kitap bölümü olarak yayımlanacak şekilde sürdürdü. Ayrıca, felsefe tarihinin en önemli eserlerinden biri olarak kabul edilen Platon'un "Devlet" diyaloğunda yer alan siyaset felsefesine yönelik çalışmalarını yoğunlaştırdı.

DÜNYANIN ÖNDE GELEN ÜNİVERSİTELERİNDE DAVETLİ KONUŞMACI OLDU

Prof. Dr. Erginel, Platon'un ideal devlet anlayışında çatışma ve savaşların rolüne ilişkin yürüttüğü araştırmalarını Birleşik Krallık'ın önde gelen üniversitelerinde davetli konuşmacı olarak sundu.

Bu kapsamda gerçekleşen sunumlardan biri, Cambridge Üniversitesi Antik Çağ Çalışmaları (Classics) Fakültesi'nde, alanın en eski ve prestijli seminerlerinden biri olan "B Club" kapsamında gerçekleştirildi. 1931 yılından bu yana düzenlenen bu seminere her akademik dönemde alanın önde gelen akademisyenlerinden en fazla üç konuşmacı davet ediliyor.

Prof. Dr. Erginel ayrıca St. Andrews Üniversitesi Antik Çağ Çalışmaları Fakültesi ile King's College London Felsefe Bölümü'nde de sunumlar gerçekleştirdi.

PLATON'UN BARIŞ ANLAYIŞINA YENİ BİR BAKIŞ

Söz konusu sunumlarında Prof. Dr. Erginel, Platon'un sanıldığının aksine daha barışçıl ve savaş karşıtı bir yaklaşım benimsediğini ortaya koydu. Platon'un ideal devletinin, savaştan ve şiddetten mümkün olduğunca kaçınan, yalnızca savunma amacıyla ve gerekli olduğu ölçüde savaşa başvuran bir yapıda olduğunu ifade etti.

Prof. Dr. Erginel ayrıca bu görüşlerin, günümüzde yaşanan uluslararası ve toplumlararası çatışmaların etik açıdan değerlendirilmesine ışık tutabilecek nitelikte olduğunu vurguladı.

Yoğun ilgi gören sunumların, Doğu Akdeniz Üniversitesi'nin uluslararası akademik platformlarda başarıyla temsil edilmesine katkı sağladığı belirtildi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.